Daniel Ricciardo, Fransa Grand Prix'si organizatorlerinin Formula 1 yarışını Paul Ricard pistinin farklı bir versiyonunda gercekleştirmeyi duşunmesi gerektiğine inanıyor. Formula 1 Fransa GP'si nispeten hayal kırıklığıyla gecen bir yarış olarak kabul gordu cunku yarışın sıkıcı olarak gectiğine dair pek cok yorum vardı. Taraftarlara gore yarışın tek heyecan verici anı, son turda Lando Norris'in aracında yaşanan sorunla birlikte ortaya cıkan dortlu mucadeleydi. Norris ve Kimi Raikkonen'le olan mucadelesi sonrası ceza alan ve 11. sıraya gerileyen Ricciardo, yarış boyunca geciş yapmanın cok zor olduğunu kabul etti. "Şahsen ben zor olduğunu duşunuyorum. Cunku sekizinci virajda, DRS'nin sonunda o kadar gec fren yapıyorsunuz ki, eğer yanında değilseniz buyuk bir hamle yapmanız gercekten cok zor." "Bu yeni asfaltla, eğer pist dışına cıkarsanız ve cok hızlıysanız, o zaman virajı asla donemezsiniz. Bu durum pisti sadece tek bir cizgide olmaya itiyor ve bundan oturu geciş yapmak icin de durumun zor olduğunu duşunuyorum." Pistin karakteristiği hakkındaki soruya yanıt veren Avustralyalı pilot, "Cok uzun virajlar var ve orta hızlı sektorlerde diğer araclara yakın kalmakta cok zorlanıyorsunuz. Ozellikle ilk birkac turda yumuşak lastikli cocukların arkasındayken sadece lastiklerime zarar veriyordum." "Başlangıcta pozisyonumun dışına cıkmak benim hatamdı, ama evet, bu yarış icin zordu. Burada cok fazla pist duzeni olduğunu biliyorum, belki de başka bir duzene bakabilirler." dedi. Tum yarış boyunca Raikkonen'in arkasında kalan Nico Hulkenberg ise, mevcut duzenin F1 araclarının mevcut versiyonu icin pek de iyi olmadığı konusunda takım arkadaşıyla hemfikir. Motorsport.com'a konuşan Hulkenberg, "Gercekten cok hızlılar ve muhteşemler. Ama sorun şu ki, ondeki araca yaklaşamıyorsunuz ve bu en bu en kotu pistlerden birisi." "Her zaman ucuncu ya da dorduncu vitestesiniz ve hızlar cok yuksek. Bu yuzden aero etkisi de cok buyuk oluyor. Denediğim şey buydu, bunu deneyimlemek adına 1.5 saatimi harcadım." "Doğrusu 2021 kurallarıyla umarım bu durumu uygun şekilde cozebiliriz. Umarım bunun gibi pistlere, daha iyi bir şovla birlikte sahip olabiliriz." dedi. GUNLUK GAZETELER