Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Red Bull'un gelecek yıl Daniil Kvyat'ı takıma geri getirme kararı alması halinde itibarını kaybedeceğine inanmıyor. Pierre Gasly'nin bu yıl şimdiye kadar takım arkadaşı Max Verstappen'e ayak uydurma konusunda yaşadığı sorunların ardından sezon sonunda Toro Rosso'ya geri gonderileceği iddia ediliyor. Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, takımın sezon ortasında değişiklik yapmayı duşunduğu konusundaki iddiaları reddetti. Ancak Gasly'nin 2020 koltuğunu koruyabilmek icin performansını arttırması gerekiyor. Toro Rosso'da mucadele eden Albon'ın gelecek yıl Gasly'nin yerini alması beklenmiyor, cunku Fransız surucu sadece bir yıl sonra Red Bull'a gecti ve sorun yaşadı. Bu da caylak sezonunun ardından Red Bull'a gecme olasılığını azaltıyor. Kvyat'ın takıma donmesi daha muhtemel bir secenek olarak goruluyor fakat Rus pilot daha once Red Bull'da mucadele etti ve 2016'nın başında koltuğunu kaybetti. Tost, "Hayır, bunu itibar kaybı olarak gormuyorum. Formula 1'deki belirleyici faktor performanstır. Eğer bir surucu performans gosteriyorsa neden onu geri getirmeyesiniz? Doğru secim olduğuna ikna olduysanız sorun değil." dedi. Tost, Kvyat'ın tekrar Red Bull'a gecebileceğini duşunuyor. "Daniil Kvyat bir Red Bull surucusu. Şu anda Toro Rosso'da kiralık olarak mucadele ediyor. Gelecekte her şeyin nasıl gideceğini goreceğiz. Daniil ust duzey bir takıma donerse, yani Red Bull'a geri donebilirse bundan mutlu olurum. Neden? Cunku hızlı olduğunu duşunuyorum. Butun şartlar doğruysa cok iyi bir performans gosterebilir." Gecen yıl Gasly ile calışan Tost, genclerin Red Bull'a gecişte bu kadar zorlanmasını beklemediğini kabul etti. "Kendi acımdan biraz surpriz oldu cunku Pierre Gasly'nin şu anda olandan cok daha iyi ve hızlı bir pilot olduğunu duşunuyorum. Yine de şartları bilemiyorum." "Uzerinde baskı var ama burası Formula 1. Burada yuksek performans gostermelisiniz. Eğer beklenen performansı gosteremezseniz, o zaman eleştirilirsiniz. Bununla baş etmek zorundasınız." GUNLUK GAZETELER