Max Verstappen, Avusturya GP oncesinde gercekleştirilen basın toplantısında, Red Bull RB15'in sadece duzlukte değil aynı zamanda virajlarda da en hızlı arac olmadığını soyledi. Honda motoruna sahip olan Red Bull duzlukte en hızlı arac değil ancak şasisinin guclu olmasıyla tanınan ekip, bu sene virajlarda da beklenen etkiyi yaratamıyor. Aracın belirgin bir zayıflığının olup olmadığının sorulması uzerine Verstappen, "Belirgin bir zayıflığı yok, sadece her yerde yeteri kadar hızlı değil. Paul Ricard'a bakarsak, acık bir şekilde maksimum hız eksikliği vardı ancak aynı zamanda 2-3 virajda Mercedes'ten yavaştık. Viraj hızı acısından da eksiğiz." "Ferrari ile kıyaslama yaparsanız, onlar duzlukte roket gibiler ancak virajlarda biz biraz daha rekabetciyiz. Yani evet, dediğim gibi her iki alanda da iyileşerek podyuma donmeye calışmalıyız." dedi. Gecen seneki galibiyeti tekrarlama umudunun olup olmadığının sorulması uzerine Verstappen, "Pek sayılmaz. Bu biraz zor. Bunu başarmak icin cok buyuk şansa ihtiyacımız var." "Mevcut durumumuz icin sinir bozucu diyemem. Cok aşırı geride değiliz. Ferrari mi, yoksa Mercedes mi onde soyleyemem ancak cok uzakta değiller. Aractan ve aynı zamanda motordan daha fazla performans almak icin zorlamaya devam etmeliyiz." "Acıkcası her iki tarafta da biraz gerideyiz. Ancak yine de, her zaman maksimumu almaya calışıyorum." "Ancak tabii ki burada 4. olmak icin yarışmıyorum. Yarışlar kazanmak istiyorum. Dordunculuk icin yarışmak ve kıl payı podyumu kacırmak guzel değil. Ancak durum şu an icin boyle." dedi. Bu şekilde, galibiyet kazanmadan Red Bull'da ne kadar sabredebileceğinin sorulması uzerine ise Verstappen, "Durust olmam gerekirse, takımın gelecek yarışlarda getireceği guncellemeleri gormek daha onemli olacak." "Gelecek sene ya da sonrasında olacaklar icin cok endişeli değilim. Şu anda bu projeye odaklanmak istiyorum cunku daha fazla potansiyele sahibiz ve daha yeni başladık. Ancak dediğim gibi, 35 - 40 yaşıma kadar yarışmak da istemiyorum. Goreceğiz." dedi. GUNLUK GAZETELER