Yamaha MotoGP surucusu Maverick Vinales, Repsol Honda surucusu Jorge Lorenzo'nun 3 surucunun daha duşmesine neden olduğu kazadan cezasız ayrılmasının gelecekte benzer durumlarda tartışmalara neden olacağını duşunuyor. Lorenzo, Barcelona yarışının 2. turunda, 10. virajda Vinales'i gecmeye calışırken duştu ve kendisiyle beraber hem Vinales'i hem de Andrea Dovizioso ve Valentino Rossi'yi yarış dışı bıraktı. Vinales ve Dovizioso, Lorenzo'nun ceza alması gerektiğini soyleseler de yarış hakemleri cezaya gerek olmadığı sonucuna vardılar. Bu hafta sonu gercekleştirilecek TT Assen yarışı oncesinde konuşan Vinales, "Boyle bir olayda ceza vermiyorsanız, gelecekte benzer olaylar icin kapıyı actığınız doğru cunku normalde zor olan yerlerde cılgınca start alıp gecmeye calışmanız daha kolay olacak." "Yine de bu bir bahane değil. Assen'de elimden gelenin en iyisini yapmaya calışacağım. Cuma gunune en iyi şekilde başlayıp, her zaman olduğu gibi yarışı aynı şekilde tamamlamaya calışacağım." "Normalde ben saygılı bir surucuyum ancak Montmelo'da yaşananlara cok kızdım cunku orası on tarafta galibiyet mucadelesi verebileceğim bir yarıştı." "Ve bir virajda bir surucu sınırları aşarak hata yaptı. Şu anda bir şeyler soylemek zor cunku uzerinden bir hafta gecti ve her şey sakinleşti." "Bana gore, bircok surucu gibi, bu tur hata yapıldığı zaman ceza verilmeli. Ancak onlar kendi bakı acılarına gore ceza vermemeye karar verdiler." dedi. İki surucu kazadan sonra bir araya gelip konuşmadı ancak Vinales, Lorenzo ozur dilese bile bir şeyin değişmeyeceğini soyledi. Vinales, "Onunla konuşmadım. Takım bana pit alanına geldiğini soyledi ancak numaram onda var. Beni arayabilir. Bir surucu ozur dilediğinde kabul eder, ona saygı duyarım ve yeniden arkadaş olabiliriz." "Sorun bu değil. Ben her zaman herkese saygılıyım. Pistte yaşananlar pistte kalır. Pist dışında yaşananlar ise pist dışında." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vinales: Lorenzo'nun ceza almaması kotu ornek olacak