KTM MotoGP surucusu Johann Zarco, 6 aydır yaşadığı sıkıntıların ardından kendileri icin test yapan Dani Pedrosa'nın da benzer geri bildirimlerde bulunmasının kendisi icin ilac gibi geldiğini soyledi. Bu sene KTM fabrika takımına geciş yapan Fransız surucu, yeni motosikletine alışmakta cok zorlandı ve duzenli olarak motosikletin gelişiminde buyuk paya sahip olan takım arkadaşı Pol Espargaro'nun arkasında kaldı. Zarco'nun motosikletinde yaşadığı sorunlar ve memnuniyetsizliğini dile getirmesi, takımı ile arasında gerginlikler yaşanmasına neden oldu. Takımın CEO'su Stefan Pierer, surucusunun sıkıntılarının donanımdan değil zihinsel olduğunu soylemişti. Uzun suren sakatlığının ardından KTM RC16 ile testlere başlayan Pedrosa'nın vermiş olduğu geri bildirimler Zarco'ya benzer oldu. Bu, takımın motosikletin gelişiminde yon değiştirmesini sağlayabilir. Zarco, "Bu bana yardımcı olacak cunku bu yorumlar artık eskiye kıyasla daha cok dikkate alınıyor. Eskiden ben bir şey soylediğimde, sanki Yamaha motosikleti yapmak istiyormuşum gibi bir şuphe oluyordu." "Ancak ben sadece iyi bir motosiklet olsun istiyorum. Dani'nin de aynı şeyleri soylemesi harika oldu cunku o hic Yamaha motosikleti kullanmadı. Bu, benim yorumlarımın motosikleti Yamaha'ya cevirmekten ziyade daha iyi yapmaya yonelik olduğunu gosterdi." "Gulumsuyorum cunku 6 aydır zorlanıyorum. Artık biraz daha fazla nefes alabilirim." dedi. Zarco'nun bu seneki en iyi sonucu, son yarış Barcelona'da aldığı onunculuk oldu. Zarco, "Sezon başındaki Jerez testiyle kıyaslarsak, orada da aynı plan vardı. Tam yarış hafta sonunun ardından pazartesi ve carşamba test. Jerez'deki testlerde cok yorulmuştum cunku surekli olarak motosiklet uzerinde savaşmam gerekiyordu." "Barcelona'da daha iyi tur zamanı elde ettim ve carşamba gununun sonuna kadar iyi enerjiye sahiptim. Bunlar olumlu şeyler. Bu sayede motosiklette iyi bir temel oluşturup ilerleyebiliriz." dedi. GUNLUK GAZETELER