Ducati surucusu Danilo Petrucci, Assen 1. antrenman seansında 220 km/sa hızda gercekleşen buyuk kazadan yara almadan kurtulduğunu soyledi. Petrucci, Assen'deki ilk antrenman seansında yuksek hızlı virajlardan birisi olan 14. virajda motosikletinin kontrolunu kaybederek kaza yapmıştı. İtalyan surucu bu kazadan kendi başına kalkarak kurtulurken 2. antrenmanda piste cıktı ve gunu 3. sırada tamamladı. Petrucci, "O viraj benim takvimdeki favori virajlarımdan birisi ve 2008 Avrupa Superstock 600 şampiyonasında ilk kez bu pistte yarışmamdan beri gercekten o viraj benim icin dunyadaki en guzel virajlardan." "Cok buyuk bir kazaydı. 2-3 tur once bazı parcalarda sorun yaşayıp pite gelmiştik." "O bolumu biraz aşırı hızlı donmeye calışmış olabilirim. Lastiğin sol tarafı hazır olmayabilir ya da motor freni ayarlarında biraz agresif olabiliriz. Her şey bir araya geldi." "Gercekten tuhaftı cunku coktan vites duşurerek 4. vitese inmiştim. 220 km/sa hızda kaza yaptım ve tam olarak 'Bu sefer yaralanacağım' dediğim kazalardan birisiydi cunku yerden havalanmıştım." "Neyse ki her şey yolundaydı. Vucudumda biraz morarma oldu ancak tabii ki daha kotusu olabilirdi." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Petrucci, 220 km/sa'lik kazadan yara almadan kurtuldu