Carlos Sainz, Avusturya GP icin grid cezası olması nedeniyle cuma gunku antrenmanlarda gosterdiği iyi performans sonucu uzgun olduğunu soyledi. Sainz, aracında yeni bir guc unitesine gectiği ve guc unitesi hakkı dolduğu icin grid cezası aldı ve yarışa son sıradan başlayacak. McLaren pilotu, cezası nedeniyle antrenmanlarda buyuk olcude tek tur performansı yerine yarış performansına odaklandığını soyledi. Buna rağmen Sainz, lider Charles Leclerc'in 0.459 sn arkasında 5. sırada gunu tamamlamayı başardı. Performansı sorulunca Sainz, "Hatırlattığınız icin teşekkur ederim, bugun bu yuzden cok acı hissettim." "Cuma gunu iyi performansa sahibiz. Ancak pazar gunku yarıştaki uzun suruşlere odaklandığımız icin pek hızlı gorunmuyorduk." "Yine de, bir an tek turluk zorladığımızda, aracın performansı oradaydı ve cezanın ardından o tur nedeniyle uzuldum. Ancak şu anda bu cezanın bedelini odememiz lazım." "Performans konusunda mutlu olmadığım icin şaşkınım. Ceza olmasaydı cok iyi bir hafta sonu olabilirdi." "Bundan dolayı hayal kırıklığı yaşıyorum ancak gercekten bu kadar hızlı ilerlemeye başladığımız icin gurur duyuyorum. Art arda 3. defa cuma gunu ilk 6 icerisindeyim. Yarışlara iyi hazırlanmış bir şekilde geliyoruz. Aracımız farklı pist turlerine adapte olabiliyor. Montreal, Paul Ricard ve Red Bull Ring farklı pistler. Bu acıdan mutluyum." dedi. İlk seansta 7. olan Sainz, pistin yapısının musait olması sayesinde pazar gunku yarışta pozisyon kazanabileceğini duşunuyor. Sainz, "Grid cezaları, bu sporda kontrol edemeyeceğiniz şeylerden birisi. "100 metrelik sprint yarışında her şeyi kontrol altında tutarsınız ancak Formula 1'de pilotunun kontrol edemeyeceği mekanik parcalar var." "Ancak umarım, B versiyon motor cezaya değer, ilerleriz ve ceza nedeniyle pişmanlık duymam." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, McLaren'ın iyi performansı sonrası grid cezası alacağı icin uzgun