Charles Leclerc, cuma gunu ortaya koydukları guclu performansa rağmen Mercedes'in liderliğinin devam ettiğini fakat Fransa'ya kıyasla daha yakın olduklarını soyledi. Ferrari pilotu Charles Leclerc, ilk seansı dorduncu sırada tamamlarken ikinci seansı en hızlı isim olarak tamamlamayı başardı. Monakolu surucu, seans sonrası verdiği demecte Mercedes'in onde yer almaya devam ettiğini kabul etti. "Seans genel olarak iyiydi. İkinci seansta koşullar oldukca zordu ve ruzgar oldukca değişkendi. Ama genel olarak aracta oldukca iyi hissettim. Bu yuzden olumluydu. Fakat yarın Mercedes'in guclu olacağını tahmin ediyorum. Bu yuzden onları arkada tutmak cok zor olacak. Ama her şeyi deneyeceğiz." "Şu anda oldukca mutluyum fakat yine de yapmamız gereken işler var. Ayar surecinde pist gelişimini takip etmeliyiz. Fransa'da buna cok odaklandım. Burada daha cok odaklanmam gerekiyor ve umarım Fransa'da yaptığım gibi burada da yapabilirim." "Şahsen lider takımın Mercedes olduğuna inanıyorum fakat Paul Ricard'da olduğumuzdan daha yakınız." "Ruzgar gercekten cok tutarsızdı ve her zaman virajlarda neler olacağını tahmin etmek zordu. Bu yuzden zor bir seanstı." "Mercedes'in arkasında yer aldığımıza inanıyorum. Cok hızlılar ve her şeyi bir araya getirmek gercekten zor olacak. Yine de arac bizim acımızdan iyi hissettirdi. Bu yuzden oldukca mutluyum. Genel anlamda ruzgar ve şartlar oldukca zor. Yine de en iyisini yaptık ve umarım yarın bunu devam ettirebiliriz." "Yeni parcalar bugun cok iyi hissettirdi. Sabah gercekten iyiydi ve bu acıdan mutluyuz. Bu sevdiğim bir pist. favorilerimden birisi. Ruzgar şartları zorladı ama genel olarak iyi bir gundu." "Hedefimiz Mercedes'i yenmek ama yarın her şeyi bir araya getirdikleri zaman daha guclu olacaklar. Yine de hedefimiz onların onunde olmak olacak." GUNLUK GAZETELER