Haas pilotları ve takım patronu Gunther Steiner, kotu gecen Avusturya GP sonrası şaşkınlıklarını gizleyemediler. Haas bu yıl Avustralya, İspanya ve Monako'da puan alma başarısı gosterirken, Bahreyn, Cin, Azerbaycan, Kanada, Fransa ve Avusturya'dan eli boş dondu. Sezona cok iyi bir aracla başlayan Haas'ın icerisinde olduğu bu durum takımı hayal kırıklığına uğratırken, Red Bull Ring'deki son yarış takımın kafasını iyice karıştırdı. Yarış sonrası konuşan Haas takım patronu Gunther Steiner, "Durust olmak gerekirse hayal kırıklığıyla dolu bir yarıştı. Sıralama turlarında beşinci olduktan sonra yarışın boyle gecmesi gercekten hayal kırıklığı. Bunun dışında soyleyebileceğim bir şey yok." "Calışmaya devam edeceğiz ve neden sıralamalarla yarış arasında bu kadar hız farkı olduğunu anlamaya calışacağız. Bunun nedenlerini anlamıyoruz, hicbir ipucuna sahip değiliz." dedi. Romain Grosjean 16. sırada finiş gorerek zayıf bir hafta sonu gecirdi. Fransız surucu, "Zor bir yarıştı. Cekişin nereye gittiğini ya da aracı nasıl daha hızlı hale getirebileceğimizi anlamak pek de mumkun gorunmuyor. İlk turlarda hic yol tutuş yoktu ve yarış esnasında gelişmeyi başaramadım. Denge yoktu ve cok zor bir oğleden sonraydı. Aracı tum gucumle kullanmaya calıştım." "Şu anda zor bir durum icerisindeyiz fakat uzerinde calışacağız. Bunun zaman alabileceğini biliyoruz. Cocuklara guveniyorum ve sorunlarımızın ustesinden gelmek icin gerekli kaynaklarımız var. Belki de bir şeyleri doğru yapmıyoruz." dedi. Kevin Magnussen ise 10. başladığı yarışta aracını yanlış yere yerleştirdiği ici ceza alıp 19. oldu. "Dun beşinci olduktan sonra bugun yarışta hic tempomuz yoktu. Cumartesi gunu cok guzel bir gun gecirdikten sonra bu sonuc hayal kırıklığı yaratıyor. Bu tuhaf ve cok sinir bozucu. Hicbir şey calışmadı ve caresiz hissettik. Bu gercekten kafa karıştırıcı bir durum." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Haas tempo eksikliği karşısında caresiz