Son dunya şampiyonu İngiliz surucu padoklardaki hayattan memnun değil. Lewis Hamilton, Formula 1'de hayal kırıklıklıkları yaşadığını belirterek, şu anki durumunu haksız yere hapsedilmeye benzetti. 24 yaşındaki İngiliz surucu, 2007'deki caylak sezonun ardından henuz ikinci senesinde dunya şampiyonu oldu ve dunyanın en
genc şampiyonu unvanını aldı. Ancak bu yılki Avustralya GP'den sonra İngiliz surucu F1 kariyerinin en sıkıntılı gunlerini yaşadı. Yalan yere yarış hakemlerine ifade verdiği ortaya cıkan Hamilton, herkesin onunde ozur dilemek zorunda kaldı. Hamilton onun oncesinde, takımının karıştığı casusluk skandalına da birebir şahit. İngiliz surucu takımın bu sıkıntılı doneminde meslektaşlarının problemlerini paylaşmak zorunda kaldı. Şu an ise McLaren hız acısından epey gerilerde ve Hamilton'ın bu sene şampiyonluğunu savunabilmesi epey zor gorunuyor. Hamilton The Times'a yaptığı acıklamada, "Kendimi nakavat olmuş gibi hissediyorum. Hapishaneye giden fakat demir parmaklıklar arkasında olmaması gerektiğini duşunen birinin duygularına benziyor olmalı" dedi. Hamilton, "Yaşadığım duygu bu, Avustralya'da neyin yanlış olduğunu da biliyorum. Siyaset. Ben surucu olmak istiyorum, siyasetci olmak icin bu sporu yapmıyorum. Formula 1'de olmaktan keyif alırdım. Formula 1'e girdiğimde işlerin bu kadar politize olacağını asla duşunmemiştim. Kesinlikle bir şok yaşadım. Bunu kabullenmek cok zamanımı aldı" dedi. McLaren pilotu, "Maalesef ceşitli nedenlerden dolayı Formula 1 dunyasında işler boyle işliyor. Daha alt serilerde olmak daha guzel, insanlar ve takımlar sadece yarışmak icin oradalar" şeklinde konuştu. Şampiyonluk umudunun da oldukca zayıf gorunduğunu kabul eden Hamilton, "Ancak bu benim suruşumu etkilemedi. Bu durumun performansımı etkilemesine izin vermem. Fakat hayat bu yine de bir şekilde sizi etkiliyor" dedi. TurkiyeF1.com