FIA BAşkanı Max Mosley, bazı takımların cift kural sistemli F1 olması halinde spordan ayrılabilecekleri ile oluşabilecek krizden pek endişelenmiyor. Mosley, Ferrari'nin konu ile ilgili Fransız mahkemelerinde dava acmasının İtalyan takımın yarışmak istediğinin bir kanıtı olduğunu soyledi. Mosley "Bunun (buyuk takımların ayrılması) olacağını sanmıyorum. Kriz cıkabileceği yonunde soylentiler var ancak ben kriz olduğunu duşunmuyorum." "Eğer Ferrari cekilirse cok şaşırırım cunku bırakacaklarını soyluyorlar ancak kuralların değişmemesi icin de girişimlerde bulunuyorlar." "Eğer bırakacak olsalardı coktan bırakacaklarını duşunurdunuz." dedi. 2010 F1 Şampiyonası icin son başvuru tarihi 29 mayıs ve Mosley bu tarihin mevcut takımlar icin onemli olduğunu ve başvurmamaları halinde sporun dışında kalacaklarını soyledi. Mosley "Bu olabilir. Goruyorsunuz, eğer başvurmazlarsa bazılarının bırakacağını ya da dizel motor ile Le Mans'a, Honda motoru ile Indianapolis'e gidebileceğini tahmin edebilirsiniz. Hepsi mumkun." dedi. TRF1.NET