Formula 1 Takımlar Birliği FOTA, dun akşam yaptığı bir goruşme sonucunda yeni takımlara yapılması planlanan teknik yardım planını kabul ettiğini acıkladı. Takımlar ve FIA'nın 2010 kuralları ve yeni butce konularında anlaşmaya yakın olmasıyla birlikte FOTA, yeni takımların Formula 1'e girmesini teşvik etmek amacıyla yapılması planlanan destek planını kabul etti. Takımların butcenin artırılmasını istemesinin uzerine FIA, 2010'u bir geciş sezonu olarak kullanarak, butce sınırlamasını 2011'e kadar iki aşama halinde yapmayı planlıyor. Boylece seneye 100 Milyon Euro'luk bir butce olması bekleniyor. Yeni takımlara edilecek desteğe teknik ortaklıklar dahil. Bu teknik ortaklık ise performans farkı yaratmayacak parcalar icin gecerli olacak. FOTA'nın FIA'ya yapacağı teklifte muşteri aracların kullanımını durdurulmasının istendiği de yer alıyor. Bunun nedeni de yeni takımların 2011'de işlerini kendi başlarına yapmak zorunda kalmaları. Daha hicbir kesinlik olmamasına rağmen FOTA ve FIA'nın 2010 kayıtlarının bitmesinden once karar vereceği duşunuluyor. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- FOTA, yeni takımlara yardım etmeyi kabul etti [Spor Timi]