McLaren pilotu Carlos Sainz, gerilerden gelerek aldığı sekizincilik sonrası kendisini cok iyi hissettiğini soyledi. İspanyol surucu, Renault'nun yeni guc unitesine gecmesinin ardından grid cezası aldı ve pazar gunku yarışa son cizgiden başladı. Guclu bir tempo ortaya koyan İspanyol surucu, tek pit stopla birlikte sekizinci sırada finiş gordu ve bir noktada yarışın en hızlı turunu da attı. Gunu yorumlayan Sainz, "İyi bir gun oldu. Her şeyin yolunda gittiği gunlerden birisi. Stratejiyi calışır hale getirdik ve aracları birer birer gecebilmek icin tempomuzu kullandık. Bu iyi bir gundu." "Bir noktada en hızlı turu da attım ancak en onemlisi on kanadımdaki hasara rağmen Kimi'yi arkamda tutmayı başardım." "Orta grubun geri kalanıyla kıyaslandığında net şekilde daha ustun bir tempomuz vardı ve bu bizi cok mutlu hissettiriyor. Gasly'i cabucak gecmeyi başarabilseydim, belki de altıncı ya da yedinci olabilirdik." "Sonuctan mutluyum ve bu kadar yukseldiğime şaşırdım. Cunku bugun ciddi bir tempomuz vardı. En başından itibaren zorlamak yerine lastikleri korudum. Lastik aşınması konusunda durum daha iyi olacağı icin son bolume biraz lastik saklamak istedim. İkinci bolumde cok hızlıydım. Bir noktada en hızlı turu da attım, her tur bir aracı gectim ve aniden kendimi Gasly ve Lando'nun arkasında gordum. Sonra Gasly ile ciddi şekilde fark kapatmaya başlarken on kanat kırıldı. Bilmiyorum, bu tuhaf bordurlerin biriyle ilgiliydi ve aero denge kalmadı. Butun kanatcık gitti ve neredeyse Raikkonen'e geciliyordum. Sekizinci oldum fakat daha fazla tempo vardı." "Kırık olmasaydı onları yakalardım. Gecer miydim? Bugun geciş konusunda cok iyiydim ama bilemiyorum. Ne kadar ileriye gidersen geciş yapmak o kadar zorlaşır. Ama bugun gercekten iyi bir tempom vardı. Surekli aynı tempoda ilerledim. Verstappen ve Leclerc bile bir noktada beni gecemedi. O tempoda gitseydim onları yakalardım ama onları gecebilir miydim? Bunu asla bilemeyeceğiz." "Pit stoplar mukemmeldi. Bir tur daha kalsak bu bize zarar verdi cunku arka lastiklerim bitmişti. Ama bu da bana son bolum icin daha yeni lastikler verdi. O bolumde diğerlerinden cok daha hızlı turlar attım." Sainz, on kanadın nasıl kırıldığı sorusuna, "Bilmiyorum. Sanırım kerblerden birine carptım. Tum kanat kayboldu ve denge kalmadı. Ama yine de sekizinci oldum." yanıtını verdi. Sainz, Silverstone icin de olumlu konuştu. "Yuksek hızlı virajlarda cok iyiydik. İspanya'ya yeni bir guncelleme getirdik ve bu da bize iyi bir tempo getirdi. Dokuzuncu virajda gorduğumuz uzere orta ve yavaş hızlı bolumlerde zorlanmaya devam ediyoruz. Orta-duşuk hızlı Monaco ve Kanada GP'de zorlandık. Aslında zorlanmadık, sadece yuksek tempoya sahip olan Fransa kadar hızlı değildik." "Barcelona'ya anlamaya devam ettiğimiz bir guncelleme paketi getirdik. Paketin en buyuk etkisi hızlı virajlardaki performansıydı. Fransa'da ve burada aracımız yuksek hızda cok iyi bir performans gosterdi. Bu yuzden Monako ve Kanada GP'de buyuk bir faydası goremedik ya da son iki yarıştaki kadar hızlı değildik. Şimdi yuksek hızlı pistlerde cok, cok iyi bir arka taraf var. Bu bizim hızlı olmamızı sağlıyor." "Duşuk hızlı virajlarda ise daha iyi hale gelmek icin cok calışıyoruz. Bu hafta sonu duşuk hızlarda o kadar da kotu değildik. Ama en iyi cocuklara yaklaşmak istiyorsak yapmamız gereken şeyler var." Sainz cumartesi gunu kendisini kotu hissetse de artık mutlu olduğunu soyledi. "Dun moralim cok bozulmuştu. Neden bilmiyorum ama kotu bir gun gecirdim. Butun gun boyleydim. Bir noktada kabalaştım, cunku kotu bir gun gecirdim. Ama bugun herkesten ozur diledim. Cunku dun acı verici bir gundu. Dun sıralama modunu kullanamadım bile... Bu yuzden yeni motorun gucunu hissedemedim. Bugunse farklı bir adamdım. Yine de bitirdiğim yerde bitirmeyi ve bu kadar hızlı olmayı beklemiyordum." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: On kanadım kırılmasa altıncı olabilirdim!