Jos Verstappen, oğlunun Avusturya'daki guclu performansını "inanılmaz" olarak yorumladı. Hollandalı pilot, ikinci sıradan başladığı yarışta kotu bir start aldı ve başlangıcta yedinciliğe kadar geriledi. Fakat toparlandı ve pit stopların ardından yeni set lastikle birlikte adeta ucuşa gecti. Rakiplerini birer birer gecen Hollandalı surucu, Charles Leclerc'i de bitime uc tur kala gecerek zafere ulaştı. Jos Verstappen, oğlu Max'in ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu ve kendisine ceza verilmemesinin de doğru olduğunu soyledi. "Max başlangıcta yedinci sıraya duştuğu zaman her şey bitmiş gibi gorunuyordu. Tuylerim diken diken oldu. İnanılmaz bir geri donuş yapmayı başardı." "Zorlamaya devam etti ve bir noktada rakipleri sorun yaşamaya başladı. Max de zorlamaya devam etti. Tum bunlar ona cesaret veriyor gibiydi. Bu rakiplerini yakalama şeklinden ve aracı yol tutuş şeklinden net şekilde belli oluyordu." "Leclerc olayına gelirsek, Max ic tarafta onun onundeydi ve Charles ona yer vermek zorundaydı. Lastikleri dokundu ve Max kazandı. Ama ben pistte benzer savaşlara ihtiyac duyulduğunu ve sonucların hakemler tarafından belirlenmemesi gerektiğini duşunuyorum. Taraftarlar da bunu istemiyorlar. Gormek istediğimiz şey bu değil." "Tabii ki Leclerc'in mutsuzluğunu anlıyorum. Neredeyse tum yarış liderdi ve bitime uc tur kala ilk zaferini kaybetti." "Kazanmayı cok istiyordu ve bu yuzden cok uzuldu. Hakeler bu olayı araştırdılar ancak birisi ceza alsaydı, o zaman fanlar arkalarını donup giderlerdi." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Jos Verstappen: Max'in geri donuşu inanılmazdı