Danilo Petrucci, Assen'deki yarışta takım arkadaşı Andrea Dovizioso'ya karşı riskli bir hamle yapmama kararı aldığını ve bundan oturu Franco Morbidelli'ye gecildiğini soyledi. Petrucci ve Dovizioso, yarış esnasında Joan Mir ve Franco Morbidelli birlikte dordunculuk icin kıyasıya bir mucadeleye giriştiler. Sonunda bu mucadeleyi Dovizioso'yu kazanırken, Petrucci takım arkadaşına gecildiği gibi Morbidelli'ye de gecilerek altıncı oldu. Mugello'da ilk zaferini alan Petrucci, odak noktasının Dovizioso'nun şampiyon olmasını olduğunu soylemişti. Ancak Assen'de Dovizioso'ya atak yapmadığını ve bundan oturu bir sıra kaybettiğini soyledi. İtalyan surucu, "Dovi ile mucadele gercekten cok zordu, bu buyuk bir mucadeleydi. Ona karşı her zaman cok dikkatli olmak zoruna kaldım cunku o dunya şampiyonasında ikinci sırada ve bu yuzden riskli bir hamle yapmaktan kacındım." "Son turda ona saldırmamaya calışırken kendimi koruyamadım ve Morbidelli beni son virajda gecti." "Hemen orada olduğunu ve guclu olacağını biliyordum. Ama kendi acımdan tuhaf bir pozisyondayım ve benim icin oldukca zordu. Belki de kimse şampiyonada ucuncu olmamı beklemiyordu." "Amacımız Andrea ile şampiyon olmak. Bu yuzden riski bir şey yapmamamı soylediler ve bugun onu gecmek istiyorsam riskli bir hamle yapmalıydım." dedi. Petrucci, gelecekte yarışlarda Dovizioso ile mucadelesi konusunda daha fazla tartışma yapacağını da soyledi. "Motosikletten iner inmez soylediğim ilk şey; sonraki yarışlarda durumun ne olacağını biraz daha iyi netleştirmek icin birbirimizle konuşmamız gerektiğiydi." Ote yandan Dovizioso, yaptıkları akıllıca iş sayesinde Ducati'nin takımlar şampiyonasında 45 puan onde olduğuna dikkat cekti. Dovizioso, "Akıllı şekilde davranıyoruz. Ona atak yaparsam o da bana yapıyor. Le Mans'ta ve hatta bugun olan şey buydu. Ancak kuvvetli şekilde atak yapmaya gerek yok, zekice de savaşabilirsiniz." "Diğer fabrika takımlarla karşılaştırıldığında aldığımız puanlara bakarsanız, biz en guclusuyuz. Bu iyi bir iş yaptığımız anlamına geliyor. Maalesef bazı yarışlarda on tarafta savaşamıyoruz." dedi. GUNLUK GAZETELER