Helmut Marko, sezon başında olduğu gibi hedeflerinin beş galibiyet olduğunu soyledi. Red Bull sezona istediği başlangıcı yapamamasına rağmen Max Verstappen şimdiye kadarki tum yarışları ilk beş icerisinde tamamlayarak onemli bir başarı yakaladı. Avusturya'da ikinci başlayan ve startta yedinciliğe gerileyen Hollandalı surucu, sonrasında harika bir yukselişle damalı bayrağı ilk sırada gordu. Helmut Marko sezon başında hedeflerini "en az beş galibiyet" olarak belirlemişti ve Avusturya GP sonrası bu hedeflerini yineledi. Speedweek'e konuşan Marko, "Kotu başlangıc sonrası beklentilerimiz cok da yuksek değildi. Ama sonrasında Max uyandı ve adeta son 30 turda geciş konusunda parlak havai fişekler gorduk!" "Honda, son birkac turda bize tum motor gucunu verdi. Lastikler aşınmıştı fakat şasimizin verimini gosterdik. Honda mekanikerlerine teşekkur ederiz. Max bu yıl tum yarışları bitirdi ve hic hata yapmadı. Arac ve motor dayanıklıydı. Bugun tum faktorler bir araya geldi." "Bugunku zafer daha da eğlenceliydi cunku başarısız başlangıcın ardından gergin bir mucadeleyi kazandık." "Sezon başlamadan once bu yıl beş yarış kazanmak istediğimizi soyledik Sonra bazı insanlar bana cılgın dedi ama ben bunu başarabileceğimizi duşunuyorum." GUNLUK GAZETELER