Honda test surucusu Stefan Bradl, sakatlanan Jorge Lorenzo yerine bir sonraki MotoGP yarış hafta sonunda yer alacak. Bradl, ureticideki mevcut rolune başlamasından bu yana Honda RC123V motosikletiyle uc yarışa katıldı ve ayrıca gecen yıl LCR ve Marc VDS uydu takımı icin de mucadele etti. Şimdi Sachsenring'deki ev yarışında Repsol Honda fabrika takımında Marc Marquez'in takım arkadaşı olacak. Marquez'in normaldeki takım arkadaşı Lorenzo, Assen'deki yarış oncesi buyuk bir kaza yaptı ve bundan oturu gecen hafta sonu piste cıkamadı. Bu yıl Honda ile yarışan Lorenzo,şimdiye kadar zorlu bir sezon gecirdi ve şampiyonada 15. sırada yer alıyor. Honda, İspanyol surucunun Sachsenring'den sonra girilecek dort haftalık yaz arasından sonra piste donmesini umuyor. Bradl, şimdiye kadar Sachsenring MotoGP'de dort kez mucadele etti ve en iyi sonucu 2013'te LCR Honda ile aldığı dordunculuktu. Bradl, "Almanya icin Repsol Honda Takımı'na katılacak olmaktan oturu cok heyecanlıyım. Bu benim ev yarışım ve ozel olacak. Acıkcası Lorenzo icin uzgunum ve mumkun olan en kısa surede iyileşerek guclu şekilde donmesini umuyorum." "Takıma ve HRC'ye yardım edebildiğim icin utluyum. Hafta sonunun neler getireceğini goreceğiz! Honda ile iyi şekilde calışıyoruz ve bu fırsat icin onlara minnettarım." dedi. GUNLUK GAZETELER