Suzuki surucusu Alex Rins, yarışı lider goturduğu ucuncu turda o ‘tuhaf’ kazayı yapmasaydı Assen’de liderlik icin mucadele edebileceğini soyledi. Rins, De Bult (9. viraj) virajında onden kayma yaşamadan hemen once yarışa takım arkadaşı Joan Mir ile liderlik ediyordu. Hafta sonu boyunca motosikletle ilgili sorunlar yaşadığını soyleyen Rins, yaptığı kazaya engel olmaya calıştığını fakat başarılı olamadığını soyledi. İspanyol surucu, kazada ruzgarın da bir faktor olduğuna inanıyor. Şampiyonada 59 puan gerileyen Rins, “Utanc vericiydi cunku verilerde gorduğumuz uzere, 8. Virajda motorun onu olması gerekenden daha cok kalktı." “Dorduncu antrenman seansında aynı yerde fren yapmayı denediğimde ise on tarafı tamamen kaybettim.” “Elbette, ruzgarın da rolu olduğunu duşunuyorum cunku onumdeydi. Lastiğin hava kalmasına neden oldu ardından on taraf komple yerdeydi.” “Bu sorun değildi ancak tekrar aynı noktada fren yaptığımda ‘tuhaf ’bir kaza yaşadım. " “Normalden biraz daha gec fren yaptım ama cok da gec değildi. MotoGP budur. Aynı yerde fren yaparsınız, gazı acarsınız, motoru toparlarsınız ve basıp gidersiniz.” Rins, carpışmadan once motordaki hissinin “her zamankinden daha iyi” olduğunu ve sezonun ikinci galibiyeti icin mucadele edebileceğine ikna olduğunu soyluyor. Niyetinin gruptan kopmak olup olmadığı sorulduğunda, “Evet, bu benim stratejimdi.” “Onde olduğumu ve zorladığımı biliyordum, gruptan kopmalıydım cunku Ducati suruculeri sınırları zorluyordu.” “Bu uzuntu verici bir durum cunku hızımızın Maverick Vinales’i kovalamaya yetecek kadar iyiydi ve galibiyeti veya ikinciliği elde edebilirdik.” “Her neyse, sonuclar bu şekilde. Hem benim hem de Mir’in acısından guzel bir hafta sonu gecirdik, sıralamalar gayet iyiydi.” “Yarışta bazı hatalar yaptı ama dediğim gibi, bu bizim acımızdan uzucu cunku cok daha iyi sonuclar elde edebilirdik.” “Kazanma şansını kaybettiğimiz bir gercek. Ritmimiz guzeldi. Kazanıp kazanamayacağımızı veya Maverick’i gecip gecemeyeceğimi bilemeyeceğiz.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rins: “Tuhaf” kaza kesin olan galibiyet şansımı bitirdi