Marc Marquez, elde ettiği ikinciliğin ardından şampiyonadaki puan farkını 44'e cıkardığı Assen yarışının şampiyonluk yolunda "en iyi yarışı" olduğunu soyledi. Assen'deki zorlu hafta sonunda bu yıl ilk kez ilk cizgide yer alamayan Marquez, yarış boyunca Maverick Vinales ve Fabio Quartararo ile mucadele etti. Assen hafta sonu boyunca zorlandıklarını soyleyen Marquez, pazar gunku yarışta galibiyeti umursamadığını ve sadece podyuma cıkmaya calıştığını soyledi. İspanyol surucu, "Bu şampiyona icin en iyi yarışımdı. Elbette zor bir hafta sonu oldu fakat zor bir hafta sonunun ardından bile ikinci ikinci oluyoruz ve sonuna kadar savaşıyoruz." "Galibiyeti umursamıyordum, podyum icin endişeliydim ve tamamen buna konsantre olmuştum." "Quartararo'nun gerisinde bekledim ve Vinales'in de gerisinde bekledim. Cunku daha iyi tempoları olduğunu biliyordum. Diğerlerinden uzaklaşmak icin hava koridorlarını kullandım." "Quartararo'nun dort saniye gerimde olduğunu gorduğum zaman lastiklerim bitmişti, ozellikle arka taraf. Sonrasında 'istediğimiz pozisyon bu' diyordum. Şampiyonluk icin 20 puan almak guzeldi." "Avantajımızı arttırdık ve hedefimize ulaşmanın en iyi yolu bu." dedi. Marquez, sıcak şartlara rağmen yumuşak arka lastik tercih eden birkac surucuden biriydi ve Yamaha suruculerine ayak uydurup, gridin geri kalanından uzaklaşmak ici buna ihtiyacı olduğunu soyledi. "Yumuşak lastiği sectim cunku stratejim her iki Yamaha surucusunden uzaklaşmaktı." "Ama hicbir zaman aklımda yarışa liderlik etmek yoktu cunku yarışa liderlik ederken daha fazla lastik harcıyorsunuz ve yumuşak lastiği daha da fazla parcalanıyor." "Hedefim 15. tura kadar Yamaha suruculeriyle birlikte olmaktı. Onlarla yer almak icin hazır olduğumu biliyordum." "Son turlarda zorlanabileceğimi biliyordum. Ama o zaman 15 tur boyunca iyi gidip, son 10 turda hayatta kalmaya calışacağınızı biliyorsunuz." "Maverick bugun cok hızlıydı. Onu sadece iki uc tur takip edebildim, sonrasında bunun cok riskli olduğunu anlamaya başladım. Sıralama turlarında dun Quartararo'nun 89 puan gerimde olduğunu, Maverick'in ise 100 puan geride olduğunu soyledim. Bu da aklımda tutmam gereken bir şeydi." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Assen, şampiyona icin en iyi yarışımdı