Red Bull ve Honda, Mercedes dışında galibiyet alan ilk takım oldukları icin şaşırmışlar birlikte ilk F1 galibiyetlerini Avusturya’da aldıkları icin şaşırmışlar. Max Verstappen’in Avusturya’da, Red Bull’un ev yarışında elde ettiği zafer, Honda’nın F1’deki varlığı konusundaki tartışmalar devam ederken gelmişti. Red Bull ve Honda, Avusturya’da cıktıkları ilk yarışta zafere ulaştılar, ancak sezonun ilk 8 yarışında Mercedes’in tum yarışları kazanması, bu ortaklığın başarısını sınırlamıştı. İlk sekiz yarışta alınan iki podyum, Honda F1 genel patronu Masashi Yamamoto’nun 2019’un “başlangıcta duşunduklerinden daha zorlu bir sezon” olduğunu soylemesine neden oldu. Verstappen’in galibiyetinden once Fransa’da konuşan Yamamoto, “Sezona daha iyi bir başlangıc yapmayı beklemiştik.” “Mercedes gelişti ve hicbir zayıflığı yok. İyi şasileri, iyi motorları, iyi suruculeri, iyi yonetimleri var, neredeyse mukemmeller.” “Mercedes’ten bu kadar buyuk bir gelişim beklemiyorduk. Beklediğimizden biraz farklıydı.” dedi. Ancak Mercedes, 2019 aracının tasarımındaki yanlış bir kararla birlikte Avusturya’da soğutma sorunları yaşadı. Mercedes’in bu zayıflığından faydalanıp bu sezon ilk kez Alman takım dışında yarış kazanan ekip Ferrari değil, Red Bull oldu. Red Bull ve Honda, yaz arasından once yarış kazanmayı hedeflemiş olsa da, Mercedes’in performansı yuzunden bu galibiyet beklenmedik bir anda geldi. Ferrari’den once kazanmalarının şaşırtıcı olup olmadığı sorulduğunda Red Bull takım patronu Christian Horner, “Bunu birkac yarış once sorsaydınız, kesinlikle şaşırırdım.” “Max, Mercedes suruculeri dışında yarış kazanan son isimdi (Meksika, 2018). Bu sene de Mercedes’i yenmeyi başaran ilk isim oldu, ki bu olağanustu bir başarı.” “Fransa’dan sonra, Avusturya’ya gelip kazanıp kazanamayacağımızı sorsaydınız, podyumdan memnun kalacağımı soylerdim.” dedi. Honda F1 teknik direktoru Toyoharu Tanabe ise, “Gectiğimiz yarışlarda cok guclu Mercedes aracları gormuştuk. Bazen Ferrari ile mucadele edebildik, ancak Avusturya’da en guclu performansımızı gosterdik. Biraz şaşırdım.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Red Bull ve Honda, bu sezon Ferrari’den once kazandıkları icin “şaşırmışlar”