Ducati surucusu Andrea Dovizioso, Hollanda TT yarışında on grubun oldukca gerisinde 4. olmasının ardından kendisini "yeteri kadar agresif olmamakla" suclayanların hatalı olduklarını duşunuyor. Hollanda yarışına 11. sıradan başlayan ancak cok vakit kaybetmeden 4. sıraya yukselen Dovizioso, yarışın ilk bolumunde ondeki suruculerin performansına ayak uydurabilse de, ilerleyen turlarda geride kalmaktan kurtulamadı. Yarış lideri Maverick Vnales'in 14 sn gerisinde 4. olan Dovizioso, şampiyonada Marc Marquez'in 44 puan gerisine duştu. Dovizioso, "Coğu insan Assen'de daha iyi olmayı denemediğimi ya da yeteri kadar agresif olmadığımı duşunuyor." "Ancak gercek oyle değil. Yani onde kalacak hızınız yoksa, agresifliğiniz sonuca yansımıyor." "% 100 zorladığım 12 tur attım ve ilk 3 surucu ile aynı turları atmayı başardım. Ancak gercek performansımız o değildi." "Gercek olan bu. Benim suruş stilim cok puruzsuz ve agresif gorunmuyor. Sanki % 100'umu vererek surmuyorum gibi gorunuyor." "Ancak Ducati'ler icerisinde ilk sıradaydım. Başka ne yapabilirim? Yarışları izleyen insanların coğu bunu anlamıyorlar." "Herkesin farklı suruş stili var. Bu % 100 zorlamadığınız anlamına gelmiyor. Bizim yarış performansımız 1:34.0 değildi normalde ancak 12 tur bunu başardım. Bu acıdan agresiftim. Ancak yarışa baktığınızda bunu goremezsiniz." dedi. Ducati, bu hafta sonu Almanya yarışının gercekleştirileceği Sachsenring'de virajlardaki zayıflığı nedeniyle 2008'den bu yana kazanamadı. Buna rağmen Dovizioso, 2 defa podyuma cıkmayı başardı. Dovizioso, "Bu pistte viraj performansı ne kadar hızlı ve rekabetci olduğunuzu etkiliyor. Bu acıdan zor olacak." "Ancak gunun sonunda, gecen sene Ducati podyuma cıkamadı. Cok uzak değildik. Danilo 4. olmuştu ve galibiyetten 7 sn uzak 3 Ducati vardı." "Bu acıdan podyum mucadelesi imkansız değil. Hedefimiz podyum olacak. Ozellikle kariyerim boyunca bu pistte zorlandığım icin podyuma cıkarak bir adım daha atmak cok onemli olacak." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dovizioso: Yeteri kadar agresif olmadığımı soyleyenler haklı değiller