MotoGP 2019 şampiyonası lideri Marc Marquez, galibiyet kazanma mucadelesinin riskli olması halinde Sachsenring pistindeki galibiyet istikrarından feragat edebileceğini soyledi. Sezonun bitmesine daha 11 yarış olsa da Marquez şimdiden en yakın rakibi Andrea Dovizioso ile puan farkını 44'e cıkarmış durumda. 2010'dan beri Almanya'da hic yenilmeyen Marquez, MotoGP'nin en ust sınıfında son 6 yarışı art arda pole pozisyonundan başlayıp kazandı. Marquez'e bu hafta sonu en yakın olmayı başaran isimler Fabio Quartararo ve Maverick Vinales oldular. Marquez, "İki Yamaha surucusunun cok iyi formda olduğu doğru. Gercekten iyi suruyorlar ancak Suzuki'den Rins de iyi performansa sahip." "Benim icin iyi olan şey, şampiyonada en yakın isimler olan Ducati suruculerinin, ozellikle Dovi'nin biraz zorlanıyor olması. Onemli olan bu. Benim icin durum iyi." "Ancak yine de bu pistte art arda 10. zaferi duşunmuyorum. Şampiyonluğu duşunuyorum. Yarışta goreceğiz. Bir şekilde lastik performansı ya da yol tutuşu duşerse, bu pist bu tip durumlarda en iyisi değil. İyi hislere sahip değilsem, o zaman puan kazanmak onemli olacak. Burada kazanmaktansa şampiyonada zirvede olmak daha onemli." dedi. Bu hafta sonu gercekleştirilen 4 antrenmanın ikisinde ve sıralamalarda en hızlı isim olan Marquez, Honda'nın yeni şasisini de test etti. Marquez, yeni şasinin daha fazla potansiyele sahip olduğunu duşunuyor. Marquez, "Mevcut şasi ile daha fazla calışıyoruz. Mevcut şasi ile daha fazla tur attık ve neler olacağını biliyoruz. Şasinin tepkilerini biliyoruz. Yeni şasinin bazı olumlu ve olumsuz yonleri var." "Kotu yanı bazen kazaya sebep olabilir. Bu tip durumlardan kacınmamız lazım." "Ve evet, yeni şasiyle daha hızlı olabilirim ancak art arda 30 tur yapacak kadar guvende hissetmiyorum. Detaylı bir analiz yapmalıyız ancak şampiyonadaki duruma bakınca bizim icin guvenlik daha onemli." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, şampiyona liderliği icin Almanya GP galibiyetinden feragat edebilir