LCR Honda surucusu Cal Cruthclow'a gore Ducati ile şampiyonluk mucadelesi veren Andrea Dovizioso, son yarışlarda yonunu kaybetmiş durumda. Sezona iyi başlayan ancak son yarışlarda zorlanmaya başlayan Dovizioso, şampiyona lideri Marc Marquez'in 44 puan gerisinde yer alıyor. Dovizioso, dunku sıralamalarda ancak 13. olabildi ve bugun de galibiyetten ziyade puan mucadelesi verecek gibi gorunuyor. Dovizioso, Katar'daki sezon acılışını kazanmasından bu yana kazanamadı ve Marquez'in lider giderken kaza yaptığı Austin yarışından bu yana da rakibinin onunde yarış tamamlayamadı. Crutchlow, "Bence Dovi yonunu kaybetmiş durumda. Bu cok acık." "Gecen seneki kadar iyi surmuyor. Bunu yaptığına inanmıyorum. Ancak garaj icerisinde ne oluyor bilmiyorum. Onun surmuş olduğu motosikleti tanımıyorum." "2 sene onceki ona baktığınızda, şu anki halinden daha gucluydu. Bence Dovi şampiyonluğu duşunmuyorsa, sadece galibiyet mucadelesi veriyorsa daha iyi suruyor." "Genel olarak son yarışlarda bircok antrenmanda hızlı değildi. O buyuk olcude yolunu kaybetti. Motosikletin guclu yonlerini kullanmıyor." "Dovi harika bir surucu ve iyi arkadaşlarımdan birisi ancak Marc'a karşı avantaj sağladığı pistlerde de bu fırsatı kacırdı. Şimdi bazı kotu yarışlar ve sıralamalar geciriyor. Her şey gittikce daha kotuye gidiyor." dedi. Crutchlow, şampiyonanın daha zevkli gecmesi icin Dovizioso'nun gelişmesini umduğunu soyledi. Crutchlow, "Umarım daha hızlı olabilir cunku şampiyonanın daha iyi olmasına ihtiyacımız var. Puan farkı şu ana gore daha iyi olmalı." "Marc'ı tebrik etmek lazım. Bu sene daha onceki senelere kıyasla daha da iyi suruyor." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Crutchlow: "Dovizioso son yarışlarda yonunu kaybetmiş durumda"