McLaren takım patronu Andreas Seidl, gridde yukarılara tırmanması icin takımın “daha riskli bir arac gelişimi yaklaşımı” benimsemesi gerektiğini duşunuyor. Woking merkezli takım, bu sezon iyi bir ilerleme kaydetti ve şu anda takımlar şampiyonasında dorduncu sırada yer alıyor. Ancak takımın, ilk uc takımın uzağında olduğunun farkında olan Seidl, arkasına yaslanmayacağını ve bunun yerine, ilerlemek icin daha cesur yaklaşımlar benimsemek istediğini belirtti. McLaren’ın puan cetvelindeki yerinden guc alan Seidl, kilit noktanın sezon boyunca aracın duzenli olarak gelişim gostermesi olduğunu soyledi. Seidl, “Benim icin en onemli şey, devamlı olarak geliştiğimizi gormek.” “Benim icin onemli olan, gelişim icin kullandığımız yontemler ve araclar acısından ayrıntılara girdiğimizden emin olmamız. Cunku ondekilerle bu tur bir fark varsa agresif bir gelişim sağlamanın temeli budur.” “Bu guveni takım icerisinde tekrar oluşturmalı ve ayrıca risk alarak gozu pek konsept kararları alacak kadar cesur olmalıyız. Bu, Mercedes gibi cokca tecrubeye ve guvene sahip takımların yaptığı bir şey.” “Pit stoplar, yarış stratejisi gibi alanlarda iyi olmak onemli. Ve şimdiden, ondeki takımlarla savaşabileceğimizi gosterebiliyoruz, cunku performans anlamında farkın kapanması zaman alacağı acık.” “McLaren gibi kotu yıllar gecirirseniz, zor bir durumda kalırsınız. Son beş yıldaki tum değişikliklerle birlikte takımda istikrarın olmaması yardımcı olmuyor.” “Ben, insanları risk almaya teşvik eden ve bir şeyler yanlış gittiğinde onları koruyan biriyim. Hataların yapılacağını kabul etmelisiniz ve ilk başta hataları onlemeye calışmalısınız, bunların ikinci kez yaşanmayacağından emin olmalısınız.” “Şu anki pozisyonumuzla birlikte risk almalıyız. Ancak bunu yapmak icin, takım icerisinde bir kesin bir guvene, bir kulture ve ruha sahip olmalısınız.” “Ancak takımın durumunun kotu olduğunu soylemiyorum. Bu seneye iyi sonuclarla başladığımızda atmosferin ve ivmenin ne kadar iyi olduğunu gorduğumde etkilenmiştim ve şimdi bu yonde ilerlemek onemli.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER