Lewis Hamilton, Cuma gunu oğleden sonra Barselona'daki Katalunya pisti tarafından odullendirildi. Bilindiği gibi gecen sene bu pistte İngiliz pilota karşı ırkcı tavırlar sergilenmişti. 2008'deki şampiyonluğu nedeniyle Hamilton, ozel "Şampiyonların Yeri"nde bir plaket ile temsil edilecek. Daha oncesinde bu tip plaketler Michael Schumacher, Ayrton Senna, Nigel Mansell, Fernando Alonso ve Nelson Piquet gibi pilotlar icin de yapılmıştı. Pist patronu Ramon Praderas: "Katalunya tarafından her zaman hoş karşılanan bir pilot olduğunu sana gostermek icin bu fırsata sahip olduğumuz icin memnunuz" "Tutku Formula 1 demektir ve motosporları icin sen bu tutkunun bir parcasısın. Bizim icin bu şekilde kal. Senin gibi insanlara ihtiyacımız var. Bugun senin adın, Şampiyonların Yeri'ndeki kalıcı bir sayfaya yazılıyor." Bernie Ecclestone de Lewis Hamilton'un şampiyon olmayı hak ettiğini dile getirerek İngiliz pilota destek verdi. Hamilton: "Tutkunuz ve Desteğiniz icin teşekkurler" "Vay be! Burada durmak, Barselona'da olmak, Katalunya'da favori pistlerimden birinde olmak duygusal bir şey" "Soylenenleri durmak ve burada hoş karşılandığımı bilmek, benim icin cok ama cok ozel bir yerde dunya şampiyonu olarak tanımlanmak benim adıma harika bir şey." "Burada, Katalunya'da insanlara beni ağırladıkları ve devamlı destekledikleri icin teşekkur etmek istiyoru ve Bernie'nin de nazik kelimeleri icin" "Elimden gelen en iyi işi cıkarmaya devam edeceğim ve umarım ulkemi ve takımımı gururlandırmaya devam ederim" TRF1.NET