2009'un kesinlikle Kimi'nin yılı olmadığını soyleyebiliriz. Bu sezon cıktığı beş yarıştan sadece birini, Bahreyn'de altıncı olarak, puanla bitirebildi. Atılım yapmaya kararlı olan İtalyan ekibi İspanya'ya guncellenmiş paketle cıkmasına rağmen, bu Fin surucuye pek de yardımcı olamadı. "Bazen motor sporları boyledir" diye konuşan Raikkonen, "Guclu bir
performans yakalamak icin aşırı şekilde calışıyorsunuz, fakat hicbir şey yolunda gitmiyor. İspanya'da da boyle oldu. İnanılmaz olumsuzluklar serisi ve yanlış kararlar, hafta sonunu bana cok zor hale getirdi" dedi. Buna karşın, yarıştan yine de olumlu şeyler cıkarmak gerektiğini ifade eden Raikkonen, aracın performansının gectiğimiz son dort yarışa gore oldukca artmış olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. İspanya'da sıralamaların kotu gectiğini ve yanlış verilen bir kararın bedelini pahalıya odemek zorunda kaldığını kaydeden Raikkonen, "Berbat bir durumdu. Maalesef yarış benim icin cok kısa surdu. Fakat en azından bu kısa surede de olsa rekabetci olduğumuzu gorduk" diye konuştu. İspanya'dan puan cıkarıbilecek durumda olduğunu soyleyen Ferrari surucusu, " Arac cok iyi gidiyordu. İlk turda Heidfeld'i gecmek uzerediydim. Guvenlik aracı pisti cıktığında bu ihtimal de gitti" dedi. Raikkonen, "Ondan sonra, daha hızlı olmama rağmen sollamak zor olud. Fakat neyse, zaten yarışı bitiremedim. Hidrolik bir problemden dolayı gazın elektronik kontrolu arızalandı. Pistin yanına cekme zorunda kaldım. İlk beş yarış sonunda sadece uc puan" diye konuştu. Şampiyonanın bu yıl gercekten zorlu başladığını vurgulayan Raikkonen buna rağmen, "Bu durum motive olmadığım manasına gelmiyor. Yeniden kazanmayı cok istiyorum. Ve bunu yapacağıma da eminim. O yuzden aracı rekabetci ve daha da onemlisi dayanıklı hale getirmek icin ozverili bir şekilde calışmaya devam ediyoruz" dedi. TurkiyeF1.com