Felipe Massa, Ferrari'nin 2009'da şampiyon olma şansının olmadığını soylemesine rağmen sezonun geri kalanında mucadeleden asla pes etmeyeceği konusunda acıklık getirdi. İspanya yarışının ardından Massa, Brawn GP'nin şampiyonluk mucadelesinde cok onde olduğunu soylemişti. Massa hala buna inanıyor ancak galibiyet mucadelesi verebileceklerini duşunuyor. Massa " İspanya GP'nin ardından bu sezon icin beyaz bayrağı cektiğim haberlerini okudum. Olayın aslı bu değil ve ben buna acıklık getirmek istiyorum. Acıkcası şampiyonadaki durum cok zor ve puan farkına dikkat edersek diğerlerini yakalamanın cok zor olduğunu soylemek gercekci bir yaklaşım. Ancak bu pes ettiğimiz anlamına gelmiyor." "Aracta gelişime devam edeceğiz ve yarış kazanmak icin elimizden geleni yapacağız, şampiyonayı mumkun olduğu kadar iyi yerde bitireceğiz. Biz gecen sene olumsuz sonuclar karşısında pes etmeyen bir takım olduğumuzu gosterdik." dedi. Brezilyalı pilot ayrıca, Ferrari'nin İspanya'da yaptığı gelişimden cesaretlendiğini soyledi. Massa "F60'ın Barcelona'daki tepkileri onceki yarışlara gore tamamen farklıydı. Suruş daha eğlenceliydi, daha istikrarlıydı, daha fazla yere tutuş vardı ve yol tutuşu vardı. Buyuk adım attık ve bu zor startın ardından gelişim gosterebildiğimizi kanıtlıyor. İnsanlar Barcelona'da iyi olan aracın her yerde iyi olduğunu soyluyorlar. Bunun doğru olduğuna emin değilim ancak ben tekrar rekabetci olduğumuzu soyleyebilirim." dedi. Massa ayrıca, diğer takımların aksine Ferrari'nin Monaco'da KERS'i kullanacağını duşunuyor. Massa " Boylesine kısa pistte kucuk farklar ile sistem belirleyici olabilir." dedi. TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa "Asla Pes Etmeyeceğim" [Spor Timi]