Sebastian Vettel, Monaco Grand Prix'i antreman seansında yaşadğı motor sorunu nedeniyle pist uzerinde calışamamanın yasını tutuyor. Red Bull pilotu Renaultmotoru iflas etmeden once birinci antreman seansında 16 tur tamamlayabildi. Bununla birlikte Vettel daha iyi bir ikinci seans gecirdi ve 33 tur tamamlamayı başardı. Gunun sonunda ise en hızlı altıncı isim olarak zaman cizelgesinde yerini aldı. " Sabah bir motor sorunu yaşadık, bu da bize pist uzerinde calışma kaybına mÂl oldu. Bu tip şeyler araclar icin olduğu gibi pilotlar icin onemlidir, burada iyi bir ritim yakalamanız gerekiyor. Her şeye rağmen cocuklar aracı onarmayı başardı, son dakikalara girildiğinde bazı bolumlerin oldukca aldatıcı olduğunu duşunuyorum, bu yuzden koly değildi." " Fakat bna rağmen oldukca fazla tur tamamlamayı ve fazlaca veri toplamayı başardık, bunun icinde farklı lastik bileşenlerinin değerlenirilmesi de yeralıyor, bu yuzden iyi bir durumdayız fakat elbette her zaman zirvede olmak istiyoruz. Takım arkadaşı Mark Webber aracındaki sorun nedeniyle suruşunu kısa kesmek zorunda kalmasının ardından karmaşık duygular icerisinde. Avustrlyalı pilot gunu on ikinci sırada tamamladı. " Biraz karmaşık bir gundu. Harika bir suruş gercekleştiremedik, ilk seansta dayanıklılığa bağlı olarak. Sabah seansı boyunca aracın arka bolumunde vibrasyon vardı bu yuzden erken durmak zorunda kaldık fakat cocuklar harika bir iş cıkardı ve aracı oğleden sonraya yetiştirdiler. Yapabildiğimiz kadar fazla tur attığımız icin iyi bir donuş olduğunu duşunuyorum." " İkinci seansta esas tur derecelerini yapamadık, sonlara doğru sarı bayraklar altında tur attık fakat uzun suuşler iyiydi ve cumartesi gunu icin incelemek adına oldukca fazla veri topladık. Burada cok yakın ve rakebetci bir ortam olacak gibi gorunuyor bu yuzden heyecanlı bir yarış olacak." TRF1.NET