DS Techeetah surucusu Jean-Eric Vergne, şampiyonada rahat şekilde lider olmasına rağmen, sezon finali oncesinde 2018/19 suruculer şampiyonluğunu duşunmeyi kendisine “yasaklayacağını” soyledi. ABB FIA Formula E’nin 2018/19 sezonunun finali bu hafta sonu cift yarışla New York’ta gercekleştirilecek ve Vergne, 32 puan farkla Audi surucusu Lucas di Grassi’nin onunde lider durumda. Vergne, gecen sene de şampiyonluğunu buradaki ilk yarış sonrasında garantilemişti ve ikinci yarışı da kazanmıştı. Vergne gecen sene New York’a 23 puanlık bir avantajla gelmişti. Eğer Vergne 2018/19 sezonunu şampiyon olarak tamamlarsa, FE’nin ilk cifte şampiyonu olacak ve Fransız surucu bunun, “kariyerinin en buyuk başarısı” olacağını soyledi. “Şampiyonluk hakkında duşunmeyi kendime yasakladım. Bunun hakkında cok fazla duşunmuyorum. Formula E’de hicbir şey rahat değildir.” “Gecen sene, ‘Onceki sene Buemi, son haftaya lider gelmişti ama şampiyonluğu kaybetti.’ diye duşunmuştum.” (Sebastien Buemi, cifte yarış oncesi 10 puanlık bir liderliğe sahipti, ancak şampiyonluğu Di Grassi’ye kaybetmişti.) “Hicbir şeyin bittiğini duşunmuyorum. Formula E’de her şey cok cabuk değişebiliyor.” “İyi bir liderliğe sahibim. Gecen senekinden daha buyuk bir liderliğim var ancak bunun hakkında fazla duşunmuyorum ve New York’a kazanmak ve bunu yapmak icin elimden gelenin en iyisini yapmak icin gidiyorum.” Jean-Eric Vergne, DS TECHEETAH, DS E-Tense FE19, 1st position Jean-Eric Vergne, DS TECHEETAH, DS E-Tense FE19 Mitch Evans, Panasonic Jaguar Racing, Jaguar I-Type 3 Di Grassi’nin, Vergne’i gecebilmesi icin “kucuk bir mucizeye” ihtiyacı var Ayrıca Vergne’in takımı DS Techeetah da New York’a 43 puanlık sağlam bir farka sahip olarak geliyor. İkinci sıradaki Audi, gectiğimiz sezon DS Techeetah’ı geride bırakıp şampiyon olmuştu. Di Grassi ise gecen sezon suruculer şampiyonasında ikinci sırayı elde etmişti. 2016/17 FE şampiyonu Di Grassi’nin, bu sezon şampiyon olabilmesi icin buyuk bir geri donuşe ihtiyacı var ve Brezilyalı surucu bunu kabul ediyor. “Kucuk bir mucizeye ihtiyacımız var ancak baskı, JEV’in uzerinde. Uzerimizde fazla baskı olmayacak, her iki yarışı da kazanmaya calışacağız.” “Ve eğer Vergne’e bir şey olursa, neler olacağını bilemezsiniz. Belki de Formula E tanrıları kendi kurallarını koyarlar ve şampiyonluğu kazanma şansımız olur.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vergne, şampiyonluğu duşunmeyi kendisine yasaklamış