LCR Honda surucusu Cal Crutchlow, Almanya'da podyumun dışında kalacak olması halinde Yamaha surucusu Maverick Vinales'e atak yapabileceğini soyledi. Crutchlow, carşamba gunu bisikletinin selesini ayarlamaya calışırken duşerek kaval kemiğini catlatmasına rağmen cok iyi bir yarış cıkardı ve 3. olarak Katar'dan sonraki ilk podyumunu aldı. Crutchlow ve Vinales, Suzuki'den Alex Rins duşene kadar 3. sıra icin cok yakın mucadele sergilediler. Rins'in kazasının ardından iki surucu birden podyuma cıkabilecek duruma geldiler. Crutchlow, o andan sonra biraz rahatladığını ancak gerekli olması halinde Vinales'i gecebileceğini soyledi. Yarışın ardından konuşan Crutchlow, "Durust olmam gerek, Maverick'e haksızlık yapmak istemiyorum ancak daha iyi performansa sahip olduğumu hissediyordum. Ancak gecmem gerekmedi. 3. sıraya yukselmiştim, podyum pozisyonundaydım." "Rins yarış dışı kalmasaydı, o zaman Maverick'e cok fazla baskı kurup gecebilirdim cunku podyumu istiyordum. Podyumda olmak icin risk alabilirdim." "Ancak Rins'i yakalıyorduk ve onun duşmesinin ardından kolay bir podyum oldu. Bir noktada arkamızdakilerle 9 saniye fark oluştu." dedi. Crutchlow, yarışın son bolumunde Vinales ile farkı kapatırken sondan ikinci turda 10. virajda tehlikeli bir an yaşadı. O an, Crutchlow'a daha fazla zorlamaması gerektiğini gostermiş oldu. Crutchlow, "Yarışın bitmesine 5 tur varken, biraz yavaşladı ve onu yakaladım. Son 2 turda onu gecebileceğimi duşundum. Ancak o şekilde olmadı. Son turda, ikinci sıranın onun olabileceğini soyledim." "Lastik bitmişti. Motosikleti yatırdığımda, arka tarafı kaybettim. 11. virajda ona yakın olmalıydım cunku iyi bir cıkış yakalarsam, tepenin sonunda onu gecebileceğimi biliyordum." "Bu yuzden ona yakın olmaya calışıyordum ancak hata yaptım." dedi. Maverick Vinales, Yamaha Factory Racing, Cal Crutchlow, Team LCR Honda Vinales: Cal'in takibi nedeniyle endişeliydim Assen'de kazanmasının ardından bu sefer elde ettiği ikincilikle takım arkadaşı Valentino Rossi'yi puan durumunda gecerek 5. sıraya yukselen Vinales, yarış boyunca Cal Crutchlow'a savunma yapmasının ardından yerini korumasının inanılmaz olduğunu duşunuyor. Vinales, "Cal yuzunden endişeliydim. 20 tur boyunca onun motorunun sesini duydum. Yarış boyunca lastikleri korumaya calıştım. Birkac hata yaptım ancak gercekten mutluyum." "Bu hafta sonu neyi iyi yaptığımızı anlamamız lazım cunku tepedeki Yamaha bizdik ve podyumda olmak gercekten guzel." "Assen'deki yarışı ilk sırada tamamlayıp burada ikinci olmak harika." dedi. İnternet haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Crutchlow: "Podyum dışında kalsaydım, Vinales'i gecerdim"