Son MotoGP şampiyonu Marc Marquez, Sachsenring’de buyuk bir farkla kazanmamasının sebebinin, Austin’deki kazayı tekrarlamak istememesi olduğunu soyledi. Marquez, bu seneki beşinci galibiyetini pazar gunku Almanya Grand Prix’sinde, ikinci sıradaki Maverick Vinales’in 4.5 saniye onunde elde etmişti. Bu galibiyet, Marquez’in Sachsenring’deki art arda 10. galibiyeti olmuştu. Yarıştan sonra konuşan Marquez, uc saniyelik bir fark oluşturduktan sonra bu farkı korumaya odaklandığını soyledi. “Planımız vardı ve bu planı uyguladım. Plan, yarışı baştan sonra lider goturmek, ilk iki turda lastikleri ısıtmak ve ucuncu turda zorlamaktı ve tam planladığımız gibi yaptım.” “Yaklaşık 10 tur zorladım, daha sonraki 10 turda lastikleri korumaya calıştım ve son 10 turda da korudum. Daha fazla hıza sahip olduğum doğruydu, ancak Austin’deki yarış aklımdaydı.” Marc Marquez, Repsol Honda Team Marc Marquez, Repsol Honda Team1/10 Fotoğraf: Gold and Goose / LAT Images “Sadece uc ya da dort saniyeye ihtiyacım vardı ve daha sonra bu farkı korumaya calıştım. Arjantin’deki gibi farkı acmak istemedim.” “Assen’de favori Yamaha’ydı, burada ise Honda’ydı. Motosiklette gercekten iyi hissettim.” “İyi olan şey, zorlandığımızda da yukarılarda olmamız; kucuk bir avantajımız olduğunda ve iyi hissettiğimizde de yarış kazanabilmemiz.” “Buranın benim icin iyi bir pist olduğunu biliyordum, kazanabilmeyi ve Dovi’nin ucuncu veya daha kotu bir yerde bitirmesini umdum. Bu yuzden perşembe gunu 50 puanlık bir avantaj hedeflediğimi soylemiştim.” “58 puanlık fark iyi bir avantaj, ancak şampiyonanın yarısına bile gelmedik. Şimdi biraz dinleneceğiz ancak sezonun ikinci yarısını da duşuneceğiz, ki bu kolay olmayacak.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sachsenring’de Marquez’in aklında Austin’deki kaza varmış