Alex Rins, Almanya yarışında 2. sırada giderken duşmesinden once, Suzuki motosikletinin herhangi bir uyarı vermediğini soyledi. İspanyol surucu, bir kez daha iyi bir sonuca giderken art arda duşmekten kurtulamadı. Hollanda TT yarışında on grupta mucadele ederken duşen Rins, Almanya'da da 2. giderken duştu. Rins, "Kotu oldu cunku iyi hislere sahiptim. Ancak duşmeden once motosiklet hic uyarı vermedi." "Viraja, bir onceki tura kıyasla 3 ya da 4 km/sa daha hızlı girdim. Cok kritik bir virajda duştum cunku orada kucuk bir hata yaparsanız, kurtaramazsınız." "Kotu bir sonuc cunku art arda iki kez duştum. Ancak şampiyonada ilk sıra zaten biraz uzakta. İkinci sıra icin mucadele edebiliriz." dedi. 11. turdaki kazadan once lider Marquez'in cok gerisinde olan ancak arkasındaki Maverick Vinales ile biraz fark acmayı başaran Rins, Marquez'i durdurmak icin yapabileceği bir şey olmadığını soyledi. Rins, "Marc daha gucluydu. İyi başladı, ilk sıradaydı ve Maverick'in arkasında olduğum turlarda fark actı. Onunla başa baş gidemiyordum." "Artık olumlu şeylere bakmamız lazım. Assen'de de burada da gucluydum. Antrenmanlarda iyi suruş yaptım, on sıralardan iyi bir şekilde yarışa başladım." dedi. Marquez, suruculer şampiyonasında en yakın rakibi Andrea Dovizioso ile farkı 58'e cıkarırken, Rins 84 puan geriye duşmuş oldu. Rins, "İkinci sıra icin savaşabiliriz. Artık surmekten zevk aldığım pistler geliyor." "Rekabetci bir motosikletimiz var, bu yuzden gercek potansiyelimizi gosterebiliriz." "Marquez'in ikinci ile farkı cok buyuk. Bu yuzden bu saatten sonra onu yenmek zor olacak. Tabii ki yarışlar kazanmaya calışacağız ancak o cok iyi puan farkına sahip." dedi. İnternet Haber