Racing Point pilotu Lance Stroll, bu sene sıralamaların coğunda daha ilk seansta elenmesinin sinir bozucu olduğunu, bu durumun yarışı da zorlaştırdığını soyledi. Racing Point pilotu bu sene hic Q1'i gecmeyi başaramadı. Williams doneminde yaşanan sorunları da dikkate aldığımızda, Kanadalı surucu gecen sene Amerika GP'den bu yana Q1'i gecemiyor. Motorsport.com'a konuşan Stroll, "Zihnimin arka planında bunun bir surec olduğunu biliyorum ancak aynı zamanda cumartesi gunleri gercek manada can sıkıcı." "Gecen seneyi dikkate almıyorum cunku aracın pozisyonu orasıydı. Ancak bu sene ilerliyoruz ve cok heyecanlı bir sezon bekliyorduk. Pazar gunlerin gercekten guclu gectiğini biliyorum." "Cumartesi iyi olmaktansa pazar gunu iyi olup puan kazanmayı tercih ederim. Yarışlarda iyi olabildiğimizi kanıtladık. Ancak sıralamalarda da gelişmeliyiz. Calışmaya devam etmeliyiz." dedi. Stroll, potansiyelinin cumartesi elenmekten daha iyi olduğunu ancak trafik ya da motor sorunu gibi durumlarla durumun daha da kotu gorunduğunu soyledi. Stroll, "Ufak tefek şeyler buna sebep oluyor. Bircok sıralamada Q2'ye gecebilirdik ancak bir şeyler oldu." "Kanada'da motor sorunu yaşadık. Monaco'da trafikte kaldık. Melbourne'de gercekten iyi performansa sahiptik ve Q3'u hedefliyorduk ancak cumartesi trafikte berbat bir gun gecirdik. Her zaman bu tip kucuk şeyler oluyor ancak bunun herkes icin aynı olduğundan eminim." "Pazar gunleri aracı surerken daha mutluyum. Yarışta istediğim araca sahip oluyorum ve bunu avantaja ceviriyorum. Lastikleri iyi yoneterek iyi yarış cıkarıyorum." "Startlar ve lastik yonetimi gunumuz F1'inde onemli. Bu sayede puan kazanılıyor ve biz bunun peşindeyiz." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Stroll: Q1'deki elenmeler sinir bozucu