Renault pilotu Nico Hulkenberg, F1 araclarının birbirlerini daha yakın takip edebilmeleri icin yapılan calışmalara rağmen, aracların birbirlerini yakın takip etmelerinin her zamanki kadar zor olduğunu soyledi. Bu sene, aracların birbirlerini daha yakın takip edebilmeleri icin on kanat başta olmak uzere aracların tasarımlarında bazı değişiklikler yapıldı. Bu konuda cok az bir iyileşme olduğu soylense de, ikili mucadelelerde yakın takip hÂl cok zor. Hulkenberg, bu sorunun goz ardı edilmemesi gerektiğini cunku bunun pilotlara icin buyuk bir sorun oluşturduğunu soyledi. Motorsport.com'a konuşan Hulkenberg, "Durust olmam gerekirse bu sorunun her zamanki kadar buyuk olduğunu duşunuyorum." "Ozellikle de gercekten yaklaştığınızda, farkı 0.5 sn civarına duşurduğunuzde sorun ortaya cıkıyor. Ondeki surucu bir sorun yaşadığında, bir anda yaşadığınız yol tutuşu kaybı cok ciddi oluyor. Bu durumda ayağınızı gazdan cekmek zorunda kalıyorsunuz ya da pist dışına cıkıyorsunuz." "Gercekten Cin Seddi'ne vurmak ya da ayağınızın altındaki zeminin kaybolması gibi bir şey." dedi. Hulkenberg, mevcut araclarda yapılacak cok şeyin olmadığını, ancak buyuk kural değişikliğinde bu sorunun cozulebileceğini soyledi. Hulkenberg, "Farklı bir konsepte ihtiyacımız var. Bu yonde ilerlediğimizi biliyorum." "Lewis'in yeni kurallar icin tam olarak ne dediğini bilmiyorum ancak teknik kurallar doğru yonde ilerliyor. Bana gore en buyuk konu, aero kurallarını doğru şekilde ayarlamadan geciyor. Boylece iyi, yakın ve temiz yarışlar olabilir." "Toplantıya katılan herkes bunu anladı ve herkes aynı şeyi istiyor gibi. Gunun sonunda yarış ve iyi gosteri Formula 1'in reklamını en iyi yapan şeyler. Formula 1'de eğlence ancak bu şekilde oluyor. Bu acıdan Lewis'in ne istediğini bilmiyorum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: Arac takibi her zamanki kadar zor