Aleix Espargaro, Almanya Grand Prix’sinin bu sezon eğlendiği ilk yarış olduğunu ve Aprilia’nın olması gerektiği yerde, ilk 10’da savaştığını soyledi. Espargaro, Sachsenring’deki yarışı ilk 10’da bitirecek gibi gozukuyordu ancak bitime iki tur kala kaza yaptı. Espargaro kazaya rağmen, sezonun unutmak istediği ilk bolumunun ardından yarışta Aprilia RS-GP’nin performansından memnun kaldığını soyledi. Yaz arasına 14. sırada giren Espargaro, “Mutluyum cunku yarışta cok eğlendim, bu sezon eğlendiğim ilk yarıştı, ondeki cocuklarla savaşabildim.” “İyi bir start aldım, ancak sonrasında yarış boyunca yol tutuşum yoktu, arka tarafta zayıf yol tutuş vardı ancak frenlemede gucluydum ve burada zaman kazandım.” “Valentino’nun arkasında cok rahattım ancak o, Morbidelli’yi gectiğinde Morbidelli tempoyu yavaşlattı ve onu gecemedim ve biraz gerildim.” “Onu gecebildiğimde Vale ile aramda 1.5 saniye vardı, bu farkı kapatmaya calıştım ancak on tarafı kaybettim ve duştum.” “Bazen limitin nerede olduğunu anlamanız gerekiyor ve bugun limit dokuzunculuktu, limiti biraz aşmış olabilirim.” “Bu sezon ilk kez iyi hissediyorum, ondeki grupla gitmeyi denedim, dordunculuk icin savaştıklarını biliyordum.” “O grupta tehlikeli suruculer vardı, bu yuzden biraz saygı duydum ve pozisyon kazanmaya calıştım ancak cok fazla iyimserdim.” “Bu tur bir pistte agresif ve guclu olmak cok onemli ve burası uzun bir pist değil, motorun cok buyuk bir onemi yok bu yuzden iyi bir yarış cıkarttım.” “Bazen kaza yaparsınız ve sinirlenirsiniz. Şu anda şampiyonluk icin savaşmıyoruz bu yuzden ilk sekizde yarışı bitirmek icin elimden geleni yaptım ve limitin uzerinde gitmeye calışırsanız kaza yaparsınız.” “Bu yarışta dordunculuk icin savaşan grubun icindeydik, fabrika Ducati ve Yamaha’larla beraberdik ve bu yarıştan memnun kaldım.” “Bu, olmamız gereken yerde, altıncılık ile onunculuk arasında mucadele edilen yerde, ikinci gruba yakındık.” şeklinde konuştuk. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Espargaro: Sachsenring, 2019’da eğlendiğim ilk yarıştı