Dunya Superbike Şampiyonası'nın Donington Park hafta sonunda guclu yarışlar cıkaran Toprak Razgatlıoğlu, podyuma cıktığı icin mutlu olduğunu soyledi. Turkish Puccetti Racing ile mucadele eden Razgatlıoğlu, gecen sene Superbike'ta ilk podyumunu aldığı Donington'da, son yarış Misano'da aldığı ikinciliğin ardından zafer hedefliyordu. Dunku ilk yarışta yağmur altında oldukca zayıf kalan Toprak, bugunku kuru pistte beklendiği gibi hızlıydı. Superpole yarışında 2. olarak podyuma cıkan Toprak, 2. yarışta da yarışı kazanan Kawasaki fabrika takımı surucusu Jonathan Rea'yı en cok zorlayan isim oldu. Misano'daki 2. yarışta olduğu gibi iki surucu damalı bayrağa kadar cok yakın gittiler. Toprak atak yapsa da onde kalmayı başaramadı ve Rea'nın sadece 0.3 sn gerisinde ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Toprak, Donington'da aldığı puanlarla 153 puana yukseldi. Genel klasmanda 6. olan Toprak, bağımsız takımlar icerisinde ilk sırada yer alıyor. Toprak Superbike'taki toplam podyum sayısını 7'ye cıkarmış oldu. Yarışın ardından konuşan Razgatlıoğlu, "Dun yağmur koşullarında iyi değildik cunku Misano ayarlarına sahiptik. Motosikletin arka tarafının her zaman kaymasını sevmiyorum. Bugunun gelmesini bekliyordum. Hava kuru olacaktı ve kuru zeminde guclu olacağımı biliyordum." "Kısa yarış iyiydi ancak mukemmel değildi. Benim icin en onemlisi ikinci yarıştı. Yarışa iyi bir şekilde başladım ve Jonathan Rea'yı takip ettim. Onu gectikten sonra kucuk bir mucadelemiz oldu ancak Jonathan cok guclu ve hızlıydı. Yine de takip ettim. Son 2 turda gecmeye calıştım ancak mumkun olmadı. Tekrar podyumda olduğum icin mutluyum. Şimdi sırada Amerika yarışı var." "Burada cok gucluyum. Gecen sene de ilk podyumumu burada almıştım. Ancak Amerika'da ne yapacağımı bilmiyorum. Bekleyip goreceğiz." dedi. İnternet Haber