Formula E serisinin kurucusu Alejandro Agag, Formula 1'deki sıkıcı yarışların sorumlusunun organizatorler ya da FIA olmadığını, takımların buna sebep olduğunu duşunuyor. Agag'a gore Formula 1 takımları sporun yonetiminde ya da kuralların belirlenmesinde soz sahibi olmamalı. Son 4 senenin şampiyon takımı Mercedes, 2019'daki 8 yarışın tamamını kazanarak yeni bir rekorun sahibi oldu. Fransa'da bu seneki 6. zaferini elde ettikten sonra Hamilton, sucu sporun patronlarına ve F1'in eski patronu Bernie Ecclestone'a atmıştı. Agag, "Formula 1'de olanlar takımların hatalarının sonucu. Yaşananlar FIA ya da organizatorlerin sorumluluğunda değil." "Gelecekte Formula 1'i sağlıklı bir şampiyona haline getirmenin tek yolu, takımları yonetimden tamamen cıkarmak." "Takımlar kendi avantajlarına bakıyorlar. Bu onlar icin anlaşılabilir bir şey ancak buna izin verilmemeli." "Takımlar kararları organizatorlerle birlikte FIA'nın almasına musade etmeli." "Ben Chase Carey olsaydım, 'Aman Allah'ım. Bunu nasıl duzelteceğim? Sirkin sahibi benim ancak gosterinin sıralamasını değiştiremiyorum' diye duşunurdum." dedi. Hamilton, sezonun 9. yarışının ardından 31 puan farkla takım arkadaşı Bottas'ın onunde lider durumda. Bottas'ın 40 puan arkasında Max Verstappen, 43 puan gerisinde ise Sebastian Vettel bulunuyor. GUNLUK GAZETELER