LCR Honda surucusu Cal Crutchlow, Marc Marquez'in bu sene her zamandan daha iyi bir surucu olduğunu ve şampiyonluk savaşının 4 yarış once sona erdiğini soyledi. Sezonun ilk yarısında neredeyse ulaşılamaz olan Marquez, Austin'de lider giderken kaza yapması dışında 5 yarışı kazanırken diğerlerinde 2. oldu. Almanya yarışı ile sezonun ilk yarısı geride kalırken Marquez ile en yakın rakibi Andrea Dovizioso arasında 58 puan fark oluştu. Crutchlow, şampiyonanın Marquez ve Honda'nın normalde en cok zorlandıkları pist olan Mugello'da Marquez'in kıl payı galibiyeti kacırmasıyla sona erdiğini soyledi. Crutchlow, "Şampiyonluk mucadelesi 4 yarış once sona erdi. Mugello gecen sene onun cok zorlandığı bir yarıştı ancak bu sene ikinci oldu ve Ducati suruculeri ile cok yakın mucadele etti." "O gercekten ust duzey bir surucu ve cok iyi suruyor. Bu sene, onceki senelerden daha iyi suruyor. Motosiklet bazı noktalarda cok iyi olmasa da, o calıştırmayı başarıyor." "Almanya yarışı hayatta kalma yarışıydı. Pistte kalıp puan almaya calıştık." "O, başta fark actı. İlk 10 tur gercekten cok zorladı ve ardından son 10 tur durumu idare etti." dedi. Ducati şu ana kadar Avusturya'da hic yenilmedi. Marquez'in Avusturya'da kazanıp kazanamayacağının sorulması uzerine Crutchlow, "Bilmiyorum ancak onun durumu nasıl idare ettiğini goruyorsunuz. Son yarışta bunu yaptı ve onlardan puan caldı." dedi. Bu seneki 2. podyumunu Sachsenring'de alan Crutchlow, kendisinin hÂl 2019 motosikletinde rahat hissetmediğini soyledi. Crutchlow, "Soylediklerimiz konusunda dikkatli olmamız lazım. Bu podyumun piste bağlı olduğunu soylemek istemiyorum. Motosiklette daha rahat hissetmek icin cok calıştık." "HÂl motosiklet uzerinde istediğim gibi hissetmiyorum ancak buradaki virajlarda motosikleti kaydırmam konusunda ilerleme kaydettik." "Brno'da yarışmak ve testlere katılmak icin sabırsızlanıyorum. Belki o zaman bizi daha fazla geliştirecek bir şeyler deneyebiliriz." "Umarım genelde guclu olduğum sezonun ikinci yarısında motosiklet uzerindeki hislerimi iyileştirebiliriz." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Crutchlow: "2019 MotoGP şampiyonluk savaşı 4 yarış once bitti"