Audi Formula E takımı surucusu Lucas di Grassi, son donemde sıralama suruşuyle alakalı yapılan eleştirilerin tamamen sacmalık olduğunu soyledi. Berlin ve Bern yarışlarında di Grassi, sıralamalarda şampiyonluk mucadelesinde yer alan pilotlarla aynı grupta piste cıktı. Berlin'de Andre Lotterer 250 kW gucte atacağı sıralama turunu kacırdı ve di Grassi'nin kendilerini aşırı yavaşlattığını soyledi. Di Grassi, o sıralamalarda Jean-Eric Vergne ve Lotterer'in onundeydi ve Lotterer, sıralama suresi bitmeden turuna başlayamadı. Bern'de ise BMW Andretti'den Antonio Felix da Costa ile Robin Frijns Grassi'nin oluşturduğu grubun arkasında kaldılar. Orada da Da Costa, Di Grassi'nin kendilerini yavaşlattığını soylemişti. Bu şikayetler icin Motorsport.com'a konuşan Di Grassi, sıralamalarda 6 dakikalık surelerinin olduğunu ve diğerlerinin, kendisinden etkilenmemek icin farklı zamanlarda cıkabileceklerini soyledi. Di Grassi, "İstedikleri zaman piste cıkabilirler. Arkamda cıkmak zorunda değiller." "Bu yuzden ben kimseyi engellemiyorum. 6 dakikalık sureleri var. Piste cıkmak icin beni beklemek zorunda değiller." "Neden şikayet ediyorlar? Orada olmak zorunda değiller. Bu sacmalık." dedi. Di Grassi, gelecek hafta sonu gercekleştirilecek 2018 - 2019 Formula E sezonunun final yarışı New York'a şampiyona 2.si olarak gidecek. 2017 - 2018 FE şampiyonu, gecen seneki New York hafta sonunda ilk yarışı kazanmış, ikinci yarışı 2. sırada tamamlamış ve Vergne'nin arkasında şampiyona ikincisi olmuştu. Bu sene de son yarışa Vergne lider giriyor ve Di Grassi onun 32 puan gerisinde 2. sırada. Vergne, şampiyon olabilirse Formula E'de 2. kez şampiyon olmayı başaran ilk isim olacak. Di Grassi, "Monaco'da ve Sanya'da yarış dışı bırakıldık. Riyad ve Marakeş'te dayanıklılık sorunlarımız oldu." "Bu sene cok iniş cıkışlıydı ancak yine de bazı iyi sonuclar almayı başardık." "Gecen seneki gibi, guc uniteleri arasında cok buyuk performans farkı yok. Gecen sene diğerlerine gore daha verimli bir guc unitesine sahiptik." "Bu sene herkes cok yakın. Herkes cok caba sergiledi. Artık cok daha zor." dedi. GUNLUK GAZETELER