Robert Kubica, Williams takımında yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle kendisinin dahi F1'e donuşunun ne kadar buyuk bir başarı olduğunu unuttuğunu soyledi. 2011'de gecirdiği ralli kazasının ardından kolundan ciddi sakatlanan Kubica, grand prix yarışlarını bırakmak zorunda kalmıştı. Ancak o seneden sonra fiziksel acıdan iyileşme sureci devam eden Polonyalı surucu, 2019 Avustralya GP ile Formula 1 yarışlarına donmeyi başardı. Motorsport.com'a konuşan Kubica, "Verdiğim karar nedeniyle pişman değilim. Hayal kırıklığı doğru kelime değil cunku gunun sonunda evde oturup Formula 1'i televizyonda izlemektense burada olmak daha iyi." "Kesinlikle daha ust sıralar icin mucadele edip daha az sorun yaşarsam, daha mutlu olurum." "Ancak her şey bir tarafa, son aylarda ne yazık ki yaşamış olduğumuz sıkıntılı donem, buraya geri donmeyi başararak ne kadar buyuk bir iş başardığımız gerceğine golge duşurdu." "Bunu ben de unutuyorum cunku Formula 1 hızlı bir spor ve her şey cok hızlı gercekleşiyor. Bu yuzden gunluk yaşıyorsunuz." "Sonunda yıllardır uzerinde calıştığım bir şey başardığımı unutuyorsunuz." dedi. 2008 Kanada GP galibi Kubica, geri donuşu oncesinde gecen sene son sıraya gerileyen Williams'ın performansı konusunda gercekciydi. Kubica, karşılaşacağı zorlukları goz ardı etmediğini ancak kendisinin hayal ettiğinden dahi zayıf kaldıklarını soyledi. Kubica, "2019 pilotu olarak acıklanmamın ardından Abu Dhabi'de insanlar başardığım şeyin buyuk olduğunu soyleyerek tebrik ettiler." "O zaman 'Asıl zor olan şey şimdi başlıyor' dedim. Geride kalan yıllar farklı sebeplerden dolayı kolay değildi ancak Formula 1 ust duzey, cok rekabetci ve cok zorlu bir spor." "Cok kısa sure icerisinde aynı insanlara ve aynı ekipmanlara rağmen zirveden dibe inebilirsiniz. (2008 BMW Sauber'in 2009'daki cokuşunu kastediyor)" "Bir acıdan bundan daha zor olamazdı cunku bu spora saygım buyuk ve Formula 1'de yarışmak cok zor. Ancak kesinlikle duşunduğumden daha karmaşık oldu." dedi. Kubica, Williams'ın bu sene yaşadığı sıkıntılara kısa surede cozum bulamayacak olmasının en zor şey olduğunu kabul ediyor. "Gecmişte de iniş cıkışlar oluyordu ancak birkac şeyi cozerseniz rekabetci olabileceğinizi biliyordunuz." "Şu anda cok gerideyiz. Diğerleri sorun yaşayıp gerileseler bile bizimle cok buyuk farka sahipler. Bizim icin ulaşılamaz seviyedeler. En can sıkıcı olan şey bu." GUNLUK GAZETELER