Mercedes patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton'a takıma katıldığı ilk gunden itibaren daha fazla ozgurluk verdiklerini soyledi. Lewis Hamilton 2007-12 yılları arasında McLaren'da mucadele etmiş ve bu donemde istediği kadar ozgur olmakta zorluk cekmişti. Ancak Mercedes'te daha ozgur olan Hamilton, hafta sonlarından once ceşitli defilelere katılabiliyor ve pek cok etkinlikte yer alıyor. Mercedes'in patronu Wolff, Hamilton'ın guclu performansının ardındaki etkenlerden birisinin ozgur olmak olduğuna inanıyor. "En onemli şey her insanın farklı olduğunu, herkesin iyi performans gosterebilmek adına kendi cevresine ihtiyac duyduğunu kabul etmek. Lewis'in diğer yerlerdeki hırs ve ilgilerini tatmin etmeye ihtiyacı var." "Surucuyu bir kafesin icine koyup, 'Boyle davranma; asla gec alma, yarıştan once uyu, gece şarkı kaydetme, uyu' diyemezsiniz. Lewis'e ilgi duyduğu şeyi yapma ozgurluğu verirseniz, ondan daha fazlasını alabilirsiniz. Bunu cok cabuk fark ettim." "Lewis bazen yarışla ilgili duşuncelerini bir kenara bırakmak zorunda kalıyor. Defilelere katılıyor, muzik dinliyor veya arkadaşlarıyla snowboard yaparken gecici de olsa yarışı unutuyor. Ama sonra daha guclu ve enerjik donuyor." "Bazen diğerlerini geride bırakabilen en yaratıcı insanlar farklı hayatlar yaşarlar. Bunu anlamak gerekiyor. Lewis'i olduğu gibi seviyoruz. Takımın yapısına dahil edebileceğimiz saygın bir sporcu." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff: Hamilton'ın daha fazla ozgurluk istediğini hemen anladım