McLaren takım patronu Andreas Seidl, Mercedes, Ferrari ve Red Bull'la savaşmaları icin tek yolun 2021 icin planlanan butce sınırını olduğunu kabul etti. İngiliz ekip 2012'den bu yana yarış kazanamazken, son şampiyonluğunu 2008 yılında Lewis Hamilton'la aldı ve Honda'yla yaşanan başarısız donemin ardından buyuk bir yapılanma surecine gidildi. Takıma mayıs ayında katılan Seidl, Woking merkezli ekibin geliştirmesi gereken ilk şeyin ruzgar tunelini olduğunu soylemişti. F1, 2021'de 175 milyon dolarlık bir butce sınırına sahip olacak -surucu maaşları, pazarlama maliyetleri ve motorlar ilgili ucretler haric- ve bu butce 2025'e kadar beş sezon icin gecerli olacak. Motorsport.com'a konuşan Seidl, "Takım olarak sahip olduğumuz şeyler daha iyi olmamız gerekiyor. Kurallar veya oncelikle butce aralığı konusunda surekli mazeret arayan birisi değilim. Şu anda oncelikli olarak odak noktam mevcut şartlarda takımın tum potansiyelini ortaya cıkarmak." "Bir sonraki adım 2021 kurallarının -umarım- doğru yonde gitmesi olacak. Bir şey cok acık; gelecekte rekabetci olabilmek ve diğerleriyle mucadele etmek istiyorsak, o zaman daha duzgun bir mucadele alanına ihtiyac duyuyoruz." "Butce sınırı, bizim gibi bir takım icin uc buyuk takımla tekrar mucadele edebilmek icin tek yol." dedi. Seidl başlangıcta BMW ile F1'de calışırken, sonrasında DTM ve LMP1 programını yonetmek adına Porsche'nin başına gecti. Seidl, sonrasında Porsche'nin tum motor sporları operasyonlarını yonetmek yerine McLaren'a gecmeyi tercih etti. Seidl, "McLaren'a gitmeye karar verdiğim zaman Zak benimle goruşme yapan ilk kişi oldu. McLaren'ın takım patronu olma fikri benim icin hemen cekici hale geldi." "Sonrasında takımın sahipleriyle bir goruşme daha yaptım ve onumuzdeki birkac yıl icin yatırım yapmaya istekli olduklarını gordum. Aynı zamanda zirveye geri donme konusunda net bir vizyona sahip olduklarını da anladım." "O noktadan itibaren bu gorevi kabul etmek benim icin cok acık bir karardı. Bu takımı adım adım en tepeye taşımak istiyorum." dedi. McLaren, 2012'de ucuncu olurken, şimdi şampiyonayı dorduncu sırada goturuyor ve eğer burada kalabilirse, bu son yıllardaki en iyi sonucu olacak. Seidl, "McLaren son yıllarda cok zor bir donemden gecmek zorunda kaldı ve sonuclar gercekten kotuydu. Kariyerimde edindiğim deneyim sayesinde, gecen yıl başlayan bu olumlu trendi devam ettirmek icin takıma katkıda bulunabileceğimi duşunuyorum." dedi. İnternet Haber