Mattia Binotto, Ferrari'nin inşa surecinde olduğunu ve geleceğin temellerini attıklarını soyledi. Ferrari, son iki yılda şampiyonluk icin Mercedes'in en buyuk rakibi olmuştu ve bu yıl takımdan beklenti şampiyonluktu. Ancak geride kalan dokuz yarışta zafere ulaşamadılar ve şu anda her iki şampiyonada da Mercedes'in gerisinde yer alıyorlar. Mattia Binotto, hafta sonu oncesinde verdiği demecte Ferrari'nin inşa surecinin devam ettiğini soyledi. "Ferrari'nin başında olmak ne zor ne de kolay. İşimi seviyorum, buyuk resmi gorebiliyorum. Onceki patronlardan takımı nasıl ilerlettikleri konusunda cok şey oğrendim. Şimdi gorevim bu. Her zaman yarışcılara yakın olmak cok onemli ve kazanamadığınız zaman gercekten zor olabiliyor. Motivasyonunuzu yuksek tutmalı ve cozumler bularak, gelişmelisiniz." "Ben her zaman sadece ileriye bakarım. Surekli iletişim kurmalı, hatalardan korkmamalı ve işin tadını cıkarmalıyız. İstikrar, guven ve tutku yakalamak gerekiyor. Buna da #EssereFerrari diyoruz. Bu kazanmamayı kabul ettiğimiz anlamına gelmez. Takım her zaman once gelir. İnşa sureci devam ediyor, sabırlı olmalıyız." "Sebastian icin durum kolay değil. Şampiyon olmak istiyor ve hayalini gercekleştirmesi icin her şeyi yapıyoruz. İnşa surecindeki rolunu biliyor. Bizim icin cok onemli, gercek bir takım oyuncusu, cok tecrubeli, gercek bir lider. Sebastian kazanmadığı zamanlarda bile calışmayı seviyor, bu cok onemli. Gelecekte bu calışmaların kazanmamıza izin vereceğinin farkında." "Mesela Montreal'de bana gore her şeyi doğru yaptı. Pistte aslanlar gibi savaştı ve bitirince cok hayal kırıklığı yaşadı. İcinden gelen duygularını dışarı vurdu, yanlış hicbir şey yapmadı." "Eleştirilere katılmıyorum. Suruculerimiz artık risk almak zorunda kalıyor. Mesela Montreal'de Hamilton daha hızlı bir araca sahipti ve onun onunde kalması hic kolay değildi. Gelecek gecmişten daha onemli. Ona guvendiğimizi hissetmeli." "Michael Schumacher bana asla pes etmemeyi ve cok calışmayı oğretti. Ferrari'nin şampiyon olduğu yıllarda bile Michael hic durmadı ve calışmaya devam etti. Sebastian da oyle. İkisi de lider, ikisi de şampiyon, ikisi de cok calışkan." "Henuz yarış kazanamadık cunku bazı fırsatları değerlendiremedik. Sonuclara bakarsak Mercedes gercekten cok guclu. Neden geride kaldığımızı biliyorum. Gecen yılın ikinci yarısında bazı kayıplar yaşadık. Takım inşa surecinde ve sadece yaş acısından değil, Mercedes'le kıyaslandığında pek cok uzman kendi pozisyonlarında cok yeni. Sadece deneyim kazanmaya başladıktan sonra maksimumu verebilirsiniz. Ama herkesin doğru pozisyonda olduğundan ve onların doğru isimler olduğundan eminiz." Vettel'in şampiyon olup olamayacağı sorusuna Binotto, "Hedefimiz bu." yanıtını verdi. GUNLUK GAZETELER