Jenson Button: "Takımın bu sene Mart ayında Katalunya'da sadece 4 gun test yapmış olmasına rağmen pistin icini dışını biliyorum. Orada gercekten hızlı bir tur icin iyi downforce'ye sahip bir aracnız olmalı ve yuksek virajlarda kendinizi tamamıyla guvende hisstmenizi sağlayan aracımız var" "Geciş icin (Katalunya) zor bir pist olabilir, bu yuzden yarışın başında butun fırsatları değerlendirmek icin ilk viraja kadar linden geleni yapmalısın. O zamana kadarki başarımızı ve en son gelişimlerimizle programımıza sadık kalmamızı ufak capta kutlamak icin gecen hafta fabrikayı ziyaret ettim. Şampiyonada liderliğimizi devam ettirmek icin elimizde gercek bir mucadelenin olduğunu biliyoruz. Ama onumuzdeki mucadeleye iyi hazırlandığımız konusunda kendimize guveniyoruz" Rubens Barrichello: "Katalunya pisti, kış donemide sezon oncesi testlerdeki bir cok suruş yapılması nedeniyle pilotların evi gibi. Bazı yuksek hızlı zorluklarını kaybetmiş olmasına rağmen pist, hÂl ilginc ve fiziksel zorlayıcı" "Ozellikle cok hızlı ve zorlayıcı olan 3. viraj olmak uzere hızlı virajlarla turun son sektorundeki yavaş virajların kombinasyonundan en iyisini cıkarmak icin iyi bir ritim bulmanız gerekiyor. Uzun pit duzluğu, iyi aerodinamik verim istiyor ve orada Mercedes-Benz motoruna minnettar olacağız. İspanya GP her zaman takvimdeki en favori yarışlarımdan biri olmuştur, orada sezona gercekten başlanılıyor hissi veriyor." Ross Brawn: "Takım, ilk yarış Avustralya'da gride iki arac cıkarmak adına buyuk efor sarfetmek zorunda kaldı ve elde ettiğimiz başarılar, motor tedarikcimiz Mercedes-Benz'in desteği ile sıkı calışmamızın hakedilmiş iyi bir karşılığı oldu. Bahreyn donuşunden bu yana keyif aldığımız kısa ara, butun takımın Brackley'deki fabrikada tekrar toplanabilmesini sağladı ve ilk 4 yarışı değerlendirebildik." "Jenson, Rubens ve takım, Bahreyn GP'yi kazanmak icin birinci sınıf bir iş cıkardılar. Eğer şampiyonluk icin ciddi mucadelede yer almak istiyorsak bu performansı surdurmemiz gerekiyor. Sezon acılışı Avustralya'dan bu yana takımlar gozle gorulur olcude yakılanştı ve onlerdeki performans aralığı şimdi cok dar" "Son bir iki haftadır yarışlardan uzak olmamızla birlikte fabrika, BGP001'in guncelleme pakedi uzerine oldukca sıkı bir şekilde calıştı ve bu gelişim calışmalarının haftasonu Barselona'da ortaya koyacağı sonucları gormeyi dort gozle bekliyoruz"
TRF1.NET