Kimi Raikkonen, en son galibiyetinden 1 sene gecmesinin ardından artık Formula 1'de podyumun tepesine cıkmak istiyor. Ferrari pilotu gectiğimiz sene İspanya GP'yi domine etmişti ancak o galibiyetinin ardından gecen 18 yarışta hic zafer kazanamadı. Raikkonen "Son Formula 1 galibiyetimi alalı 1 seneyi gecti. Barcelona 2008 Ferrari ile gecirdiğim en iyi 2008 yarışıydı: pole pozisyonunu kazandım, galibiyeti aldım ve en hızlı turu attım." "O zamandan sonra bir cok kez galibiyete yaklaştım ancak oyle ya da boyle bunu başaramadım. Bununla birlikte bir pilot asla kazanma isteğini kaybetmez ve mumkun olduğu kadar kısa surede kazanmak istiyorum." dedi. Raikkonen ayrıca Ferrari'nin yeni aerodinamik pakete sahip daha hafif aracı icin de oldukca heyecanlı. Raikkonen "Yeni aerodinamik paketin ilk izleniminin olumlu olduğunu duyduğum icin sevincliyim. Cuma gunu antrenmanlarda aracı piste cıkarmak ilginc olacak." "Bu pistte en son mart ayında surduk ancak testleri anlamak her zaman zordur. O zamandan sonra aynı zamanda bir cok araba değişti." "Yeni aerodinamik paket ile ilk 4 yarışa gore daha fazla downforce olacak ancak neredeyse herkes bir cok gelişim getirecek. kimin daha iyi iş cıkardığını goreceğiz." dedi.
TRF1.NET