Jenson Button son anda İspanya'da pole pozisyonunu kazanmayı başardı. Brawn GP pilotu sıralama turlarının bitmesine saniyeler kala başladığı turunda harika bir suruş sergileyerek yarın yapılacak yarışa ilk sırada başlama hakkını elde etti. Sebastian Vettel 1:20.660'lık derecesi ile seansın sonunadoğru liderliği ele gecirdi ancak Vettel'in bu sene ikinci pole pozisyonunu kazanmasına izin vermeyen isim Jenson Button oldu. Button 1:20.527'lik derecesi ile pole pozisyonunu kazandı. Button'ın takım arkadaşı Barrichello ise yarın yarışa 3. sırada başlayacak. Ferrari'den Felipe Massa icin umut verici bir sıralama gunu oldu. Massa 4. sırayı alarak Ferrari taraftarlarını sevindirdi. Ancak Kimi Raikkonen elemelerin ilk bolumunde saf dışı kalarak buyuk bir surpriz yaptı. [IMG]http://img90.**************/img90/338/sralama.png[/IMG] Elenen pilotların ilk demecleri: Lewis Hamilton: "Yani biraz hayal kırıcı bir sıralama oldu. Tur mukemmel değildi. Lastikler de pek iyi durumda değildi. Daha ust sıralarda olmayı umuyorduk. Fakat henuz bitmedi, onumuzde uzun bir yarış var. Puan almayı umuyoruz. Aracsa daha kotu durumda" Kimi Raikkonen: "Demek istediğim benim hatamdı. İlk hız turumda ideal bir suruş cıkaramadım. O yuzden biraz hayal kırıklığı yaşadım. İşler boyle gidyiro. Yarın elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu zor durumu atlatacağımdan cok emindim" Heikki Kovalainen: "Nick yavaş gecilen virajlarda onumdeydi. Sanırım yeterli hıza sahip değildik. Takımın beni iceri alması gerekip gerekmediği konusunda birşey soylemek guc. Ancak aracın yol tutuşu zayıftı. Bu yuzden araca guvenerek basamadım. " TRF1
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- İspanya Grand Prix Sıralama Turları - Son noktayı Button koydu