Ross Brawn, Jeson Button'un bu sezon 4. yarışını kazanmasının ardından kendi takımı adına bu seneki şampiyonanın bir rotaya girmesinden endişe etmiyor. Button bu sezon egemenb ir goruntu cizdi ve takım arkadaşı Barrichello'nun onunde pilotlar şampiyonasında lider konumda. Button'un İspanya'daki zaferle de liderliğini pekiştirmesinin ardından Ross Brawn, bu sezonun takımının kacan konumunda olmasından endişe etmyior. Brawn: "Benim bir şey yapabileceğim bir konu değil bu. Dişlerimizle ve tırnaklarımızda her yarış elimizden geldiği kadar savaşıyoruz" "Gercekten bir araya gelmiş bir takım. Kış doneminin zorluğu, herkesi daha da fazla yaralamış gibi. Herşey şu anda saat gibi calışıyor ama temkinliyiz." Brawn, BGP001 icin daha başka gelişim calışmalarının fabrikada devam ettiğini ve bir sonraki buyuk gelişimin Temmuz ayındaki Almanya GP'de olacağını belirtti. Ama İspanya GP pakedinin ileri yonde bir adım olmasına rağmen Brawn, bir sonraki işin yine iyi sonuclar vereceğinin bir garantisi olmadığını ekledi. Brawn: "Tamamıyla bilemezsiniz. Bir grup insana sahibiz, sıkı calışıyorlar. Almanya GP icin bir hedefleri var" "We've got a few bits and pieces for Monaco and Istanbul, but the major upgrade is for Nurburgring." Ferrari'nin performans acısından İspanya'da yaklaşmış gorunmesine rağmen Brawn, şampiyonluk icin asıl tehdidin Red Bull olduğunu soyledi. Brawn: "Gorunen bu, değil mi? Gorunen o ki, yeni kuralların fırsatlarını anlamış ve guclu olan iki asıl takım var. Adrian (Newey), iyi bir grup insan ve pilotlar... şu anda bana gore bizim en buyuk rakibimiz onlar. Diğer takımlar sezon suresince gelip gidecek ama şampiyona ve uzun donem acısından Red Bull cok guclu gorunuyor." TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Brawn: "2009 İcin Asıl Tehdit Red Bull"