Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, takımının Formula 1'den ayrılması halinde başka bir seride de aynı tutku ile yarışabileceğine emin. Montezemolo "Sitemiz ve mailler ile son saatlerde tum dunyadan aldığımız sayısız destek mesajı icin teşekkur ederiz." "Tum dunyadan bize gelen desteği bilmek onemli ve bizi bu karara getiren taraftarlarımızın motivasyonumuzu desteklemesi." "Eğer 60 seneden beri yer aldığımız ve zafer bakımından rekorlara imza attığımız şampiyonadan ayrılmaya zorlanırsak, bu sporun değerlerini değiştirmeye calıştıkları icindir." dedi. Felipe Massa da 2 başlı serinin sacma olacağını soyledi. Massa "Firmamızın neden bu noktaya geldiğini anlayabiliyorum. 2 farklı şampiyona fikri, esnek kanatlara sahip araclar ve devir limiti olmayan motorlar oldukca sacma." "Bu sene, kurallardaki karışıklıkların sadece bizleri değil taraftarları da etkilediğini gorduk. 2010 kuralları ile neler olabileceğini tahmin edin." "Bir pilot icin Formula 1'de yarışmak ruyadır ve benimkisi gercekleşti. Cocukluğumdan beri Ferrari yarış konusunda benim icin hep aynı; bu yuzden Scuderia Formula 1'den ayrılmak zorunda bırakılsa bile ben farklı mucadeleler olacağı ve kırmızıların pistlerde iyi olacağı konusunda eminim." dedi. Kimi Raikkonen "Formula 1'i Ferrari'siz duşunmek zor. Ben Mclaren'deyken Scuderia bir noktaydı ve karşılaştırılman gereken rakipti. Buraya geldiğimden bu yana buranın bir takımdan ote, efsane olduğunu anladım." "Motora sahip olan herşey ile yarışmaktan keyif aldım ve Formula 1'i her zaman motor sporlarının zirvesi olarak gordum. Acıkcası eğer FIA tarafından konulan kurallar gibi kurallar olursa bugune kadar sahip olduğumuz Formula 1'i hayal etmek zor olur." "Farklı kurallara gore yapılan araclarla yarışan pilotları hayal edemiyorum, bu sporun kendisi ve taraftarlar icin iyi olmaz. Eğer bu olursa cok kotu olacak ve Ferrari gibi bir firmanın bir başka yerde yarışma isteğini anlayabilirim." dedi. TRF1.NET