Haas Formula 1 takımı sezonun 10. yarışı Silverstone icin sıra dışı bir adım atarak, Romain Grosjean'ı sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP'de kullandıkları pakete dondurecek. Takım, son donemde yaşadığı sıkıntıları aşma calışmaları kapsamında boyle bir adım atmaya karar verdi. Ozellikle Grosjean, İspanya GP'ye getirilen guncelleme paketinden bu yana arac icerisinde rahat hissetmediğini belirtiyor. Kevin Magnussen guncel paketle devam ederken Grosjean eski pakete donerek hafta sonu boyunca o ayarlarla devam edecek. Takım boylece 3 gun boyunca elde ettiği verileri kıyaslayarak sonucları değerlendirecek. Araclar arasında burun, on kanat, arka kanat, taban ve farklı kanatcıklar gibi farklar olacak. Grosjean, "Barcelona'daki guncelleme paketini tanıttığımızda, tamamen emin olmamıştım. Ancak veriler iyi olduğunu gosteriyordu. Bu yuzden onları araca koyduk ve kullanmaya devam ettik. Ancak birkac yarıştır, gercekten ilk paketin daha iyi olduğunu hissettim. Bu yuzden hisler acısından geri donmek istedim." "Acıkcası son iki yarış performans acısından bize neler olduğunu anlamamız gerektiğin gosterdi. Senenin başında sıralamalarda cok iyiyken, yarış performansımız iyi olmuyordu." "Ancak Cin'de ve Bahreyn'de ne olduğunu, neleri daha iyi yapabileceğimizi anlamıştık. Bu olumlu bir şeydi. O yarışlarda daha fazla potansiyele sahiptik ancak son donemdeki yarış performanslarımızda pek umut yok." "Son 3 yarışta aractan gercekten maksimumu aldığımı duşunuyorum. Sıralamalarda Kevin ondeydi ancak yarışlarda tam tersi. Ona neredeyse iki defa tur bindirdim ancak yine de 16. oldum." dedi. Grosjean, takım olarak nerede hata yaptıklarını anlayabilmeleri icin takım patronu Gunther Steiner'in eski pakete donuşe onay verdiğini soyledi. Grosjean, "Avusturya yarışından sonra Gunther, 'Bir şeyler denememiz lazım. Aynı şekilde devam edersek, aynı şeyler olacak' dedi. Bunun uzerine ona 'Bak, benim bu paketteki hislerim iyi değil. Diğerinde daha iyi hissediyordum. Ona donup nasıl olduğuna bakalım mı?' diye sordum." "Acıkcası zor bir karardı ve gelişim icin calışan tum muhendisler icin bu cok zor bir karar. Ancak diğer taraftan, kıcımın hissettiği ancak bazı sensorlerin gormediği, duzgun olcemediğimiz şeyler olabilir. Bu yuzden eski pakete donuş yapıp, o pakette aracı yarışta hızlandırabilecek daha fazla secenek olup olmadığına bakacağız." "Şanslıyız ki Banbury'de hazır paket varmış. Eski bir taban, her şeyin eskisinden bulabildiler." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: "Kıcımın hissedip sensorlerin hissetmediği bir şeyler olabilir"