Daniel Ricciardo, Renault ile sozleşme uzatmaya hazır olmadığını soyledi. Gectiğimiz gunlerde Avustralyalı surucu, Ferrari'den Vettel'in yerini dolduracak olan suruculerden biri olduğunu, Renault'taki iki yıllık sozleşmesi dolayısıyla reddetmişti. Ancak Ricciardo, Renault'un durumuyla ilgili endişelerini dile getirdi. Ricciardo, "Sabır, kariyerimin şu doneminde cok onemli." dedi. "Bizim icin zor bir yıl olsa da genel olarak pozitif bir durumdayız. Bu meydan okumayı kabul ettim cunku yeni bir ortama ihtiyacım vardı. Yanılgıda olduğumu duşunmuyorum." "Bir sabah kalkıp yarış kazanmaya başlamazsınız. Buyuk bir risk olsa da kendi konforlu alanımı terk etmem gerekiyordu. Zaten kesin olan bir şey vardı, o da dunya şampiyonluğu icin savaşamayacaktım. En fazla podyum alabilirdim." dedi. Bu kararı verdiği sırada Red Bull'un tum dikkati genc surucu Max Verstappen'in uzerindeydi. Bu durumların benzerliğinden dolayı Ricciardo, Vettel'in icinde bulunduğu durumu anladığını soyledi. Ricciardo, "Belki o da benim bir sene once hissettiklerimi yaşıyordur. Usanmış ve korunmasız." dedi. Ricciardo şu anda Renault'ta olsa da, Renault ile 2020'de bitecek olan sozleşmesini uzatacak bir anlaşmaya sıcak bakmıyor. "Şu anda cevabım hayır. Ama bu Renault'a guvenmediğimden değil. Sezonun ikinci bolumunu beklemek ve bazı iyiye gidiş sinyalleri gormek istiyorum. Bizim de McLaren gibi 4.luk icin savaşmamızı bekliyorum." İnternet Haber